Çoklu baro için dört isim başvurusu

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, baroların itirazlarına rağmen yasalaşan çoklu baro uygulamasına için 4 isim başvurusu yapıldığını belirterek, “Adalet ve Devlet Barosu”, “Halk Barosu”, “Ankara Hak ve Adalet Barosu”, “Başkent Barosu” isimleriyle başvuru yapıldı” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye Barolar Birliği başta olmak üzere 80 il barosunun itirazlarına rağmen yasalaşan ‘Çoklu baro’ içeren yasa değişikliği için isim başvuruları yapılmaya başlandı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, çoklu baroya ilişkin, ‘Adalet ve Devlet Barosu’, ‘Halk Barosu’, ‘Ankara Hak ve Adalet Barosu’ ve ‘Başkent Barosu’ isimleriyle başvuru yapıldığını kaydetti. Antmen, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile ‘Şu ana kadar isim hakkı için başvuruda bulunulan baro isimleri. Yargı ve hukuk parçalandı; avukatlar arasında ayrımcılık ve fişleme başlayacak. Hâkimler baro isimlerine göre karar verecek’ ifadelerine yer verdi.

Ancak Genel Kurul‘da AK Parti ve MHP oyları ile kabul edilen kanuna göre mevcut barolar bir numaralı baro olarak adlandırılacak, yeni kurulacak barolar ise tüzel kişilik kazanma tarihlerine göre kuruldukları ilin adına göre numaralandırılacak. (DUVAR)