Heybeliada'da orman yangını

İstanbul Heybeliada'da ormanlık alanın iki farklı noktasında nedenle yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli adaya giderken, Adalar Belediyesi hoparlöründen vatandaşlardan eğitimli olanlar, yangına müdahaleye çağrıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangının akşam saatlerinde kontrol altına alındığını açıkladı. Yangınla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Marmara Denizi'nde yer alan Heybeliada'da ormanlık alanda iki farklı noktada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, saat 17.07'de Heybeliada Aşıklar Yolu Mevkisi'ndeki ormanlık alanda 2 farklı noktada yangın çıktığı belirtildi.

Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 helikopterle müdahale edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir. Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır."

BAKAN PAKDEMİRLİ: OLAY YERİNE GEÇİYORUZ 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve İstanbul Valisi Yerlikaya, incelemelerde bulunmak üzere yangın bölgesine gitti. Pakdemirli, yangına ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Ekiplerin, yangının kontrol altına alınması ve yerleşim yerine sıçramaması için çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Pakdemirli, "Heybeliada mevkisinde bugün saat 17.33 sularında çıkan orman yangınına orman teşkilatımız 17.36'da ilk müdahaleyi yaptı. Yangınla mücadele için bölgeye 6 helikopter, 2 uçak, 4 arazöz, diğer bölgelerimizden de 17 arazöz sevk edildi. Bizler de olay yerine geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

ERDEM GÜL: BİR HAFTADA 3. YANGIN

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, yangının barakada başladığını ve daha sonra ormanlık alana sıçradığını açıkladı. Barakanın mezarlık alanındaki bir bekçi kulübesi olduğu belirtiliyor.

Twitter'dan da bir açıklama yapan Gül, ''Bir haftada 3. yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı. Deneyimli herkes Heybeliada'ya gelsin. Acil'' ifadelerini kullandı.

ÜÇ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Bazı vatandaşların da su bidonları, damacana, pet şişe ve kovalarla ekiplerin söndürme çalışmalarına destek verdiği görüldü.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yangının duyurulmasından yaklaşık 4 saat sonra yaptığı açıklamada, "Yangın 19.45'te kontrol altına alındı" dedi. Açıklamada, karadan ve havadan soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ise "5 hektar civarında hasarla bu yangını atlattık. Yangınla alakalı 3 gözaltı var. Çok yönlü soruşturmamız Valilik tarafından devam ediyor" ifadelerini kullandı.

'BİR DAHA OLMASIN'

Yangının kontrol altına alınmasının ardından CHP'li Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yangını söndürmek için canla başla çalışan tüm kurum ve kuruluşlarımıza, tüm Adalılara, AKOM'dan yangını adım adım takip eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na, arayan, destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyor, bir daha olmasın diyorum" dedi. (AA/ANKA)