Bilecik Belediyesi önce düzeltti sonra anlattı

Bilecik'te Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önüne yerleştirilen Kayı Anıtı, belediyenin iş makinelerince söküldü. Bunun üzerine çeşitli sosyal medya hesapları CHP'li Bilecik Belediyesi'ne yönelik aleyhte açıklamalarda bulundu. Belediye'nin bir sosyal medya kullanıcısına verdiği esprili yanıt çok konuşuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilecik'te AK Parti döneminde Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önüne yerleştirilen Kayı Anıtı, belediyenin iş makinelerince söküldü. Bunun üzerine çeşitli medya kuruluşları ve  sosyal medyadaki hesaplar CHP'li Bilecik Belediyesi'ne yönelik aleyhte açıklamalarda bulundu. Bilecik Belediye Başkanlığı ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önünde yer alan Kayı Anıtı'nın altyapı çalışmaları kapsamında kaldırıldığını ve çalışmaların ardından yeniden yerine konacağını duyurdu.

'-Mİ AYRI YAZILIR'

Bu arada belediyenin, söz konusu sosyal medya hesaplarından birine verdiği esprili yanıt çok konuşuldu. "@Medya_Muhtari" isimli hesap tarafından heykelin kaldırılması "Gözünüzemi battı! CHP'li @BilecikBeledi Kayıboyu heykelini kepçelerle söküp kaldırdı! Küçük islerin büyük belediyesi, Bilecik belediyesi! CHP Kafası, kırmak dökmek yakmak ahira çevirmek!" sözleriyle eleştirilirken Bilecik Belediyesi'nin sosyal medya hesabından "-mi ayrı yazılır. Kayıboyu değil Kayı boyu olmalı. Ayrıca, geçmiş yönetimin dere yatağına yerleşim kurup, sel suyunun toplandığı yere koyduğu Kayı işaretini kaldırdık. Çünkü vatandaşı selden korumak için devasa bir yağmursuyu altyapı çalışması yapıyoruz" denildi. (HABER MERKEZİ)