Meral Akşener canlı yayında özür diledi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, katıldığı canlı yayında, parti üyesi Levent Özeren’in Semiha Yıldırım hakkındaki tweet’leri için özür diledi. Semiha Yıldırım'ın olaydan haberi olup olmadığını bilmediği için önce Binali Yıldırım'ı da aradığını söyleyen Akşener, “Benim ahlaksızım, onun ahlaksızı diye yürürse bu mesele çözülmez” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım hakkında hakaret içerikli paylaşımları ortaya çıkan İYİ Parti üyesi Levent Özeren hakkında "Sorumluluk bendedir" diyerek özür diledi.

Halk TV’de yayınlanan '20. Saat' programında Özlem Gürses’in konuğu olan Akşener, Semiha Yıldırım'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan İYİ Parti Bursa Milletvekili aday adayı Levent Özeren'in twitleriyle ilgili olarak Binali Yıldırım'ı da aradığını açıkladı. Akşener, “Semiha Hanım’ın haberinin olup olmadığını sordum. Bilmediğini söyledi. O nedenle dün tweet atmadım. Başak Demirtaş’a da atmamıştım. Bu tür konuları bir tweet ile halledemiyorsunuz. Salı günü grupta bu konuyu konuşmak üzere bıraktım. İsminin keşke geçirilmemesini sağlayabilseydim” dedi

“Parti üyemiz olan Levent Özeren’in 2015’de Emine Hanım için bir tweet’i, 2016’da Semiha Hanım için attığı tweet var” diyen Akşener şöyle konuştu: “İYİ Parti üyesi Özeren’in bu tutumu sebebiyle ben Semiha Yıldırım’dan İYİ Parti genel başkanı olarak özür diliyorum. Bir kadının incitilmesi çok kötü bir şeydir. Amasız, fakatsız, ancaksız, lakinsiz özür diliyorum. Anlıyorum ki bana çok kızmışlar. Sebebini bilmiyorum.”

Akşener “Hiç dolandırmadan, İYİ Parti’nin üyesi değildi, onu yapmış bunu yapmış demiyorum. Bugün İYİ Parti’nin üyesiyse sorumluluk bendedir. Özür dilerim. Ama 2006’daki o tweet’i bugün ‘tag’ haline getirmek ve öznesinin Semiha Yıldırım olması, onun incitilmesi, bunun herkes tarafından öğrenilmesinin sağlanmasını da o mahir ellerin çok yanlış yaptığını söylemek isterim” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)