'Asbestli boru' mücadelesinde zafer Mansur Yavaş'ın

ASKİ Genel Müdürlüğü’nün altyapı yatırımları için kredi talebini içeren önerge Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Mayıs ayında AK Parti ve MHP’li üyelerce ertelenen önergenin kabul edilmesinin ardından açıklama yapan Yavaş, “Israrlı mücadelemiz sonuç verdi” dedi. Krediyle, uzun yıllardır kullanılan asbestli su boruları da değiştirilecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısında ASKİ Genel Müdürlüğü’nün altyapı yatırımları için 472 milyon TL kredi kullanması talebini içeren önerge oybirliğiyle kabul edildi.

Kararın ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, asbestli boruların değişimini de içeren projenin ihalesinin Polatlı’da yapılacağını belirterek şunları kaydetti:

"Israrlı mücadelemiz sonuç verdi. Yıllardır kangren haline gelmiş olan, Polatlı ve Ankara'nın birçok bölgesinde acil yapılması gereken su altyapı yatırımları kredi kararı Meclis'ten oybirliği ile çıktı. Polatlı halkına müjdemiz olsun. İhaleyi Polatlı'da yapacağız.”

NE OLMUŞTU?

"Tatlar Arıtma Tesisi’nin Revizyonu", "Polatlı’ya Gerede Suyunun Götürülmesi" ve "Gölbaşı ile Mamak Su Borularının Yenilenmesi" projelerinin yapımı için gerekli olan yatırım bedeline ilişkin önerge 8 Mayıs tarihinde Belediye Meclisi’nde görüşülmüş, AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyelerin oylarıyla önergenin görüşülmesi ertelenmişti.

Yavaş, ASKİ’nin altyapı çalışmaları için kredi kullanılması talep edilen önergenin AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla ertelenmesinin ardından yargıya başvurmuş, mahkeme de kredi talebini erteleyen meclis kararının yürütmesinin durdurulmasına karar vermişti. (DUVAR)