Vali: Antep'te vaka artışı tehlikeli boyutta

Gaziantep Valisi Gül, kentte korona vakalarındaki artışa dikkat çekerek, mutlaka maske ve sosyal mesafe kuralına uyulmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte korona virüsü vakalarındaki artışın tehlikeli boyuta ulaştığı uyarısında bulundu.

Gül, sosyal medya hesabından kentteki duruma ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Kıymetli hemşehrilerim, şehrimizdeki vaka artışı tehlikeli boyuta ulaşıyor! Yasaklama önerileriniz için teşekkür ederim ama öncelikle en basit kuralları hayata geçirmemiz gerekiyor. Maskeyi ağzımızı ve burnumuzu kapatacak şekilde kullanmaya ve sosyal mesafeye uymaya mecburuz.

Gaziantep’te taziye ve Asker uğurlama törenleri kesinlikle yasaktır. Askere gidecek gençlere sadece birinci derece akrabaları terminalde eşlik edebilirler. Konvoy yapıp korna çalan araçlar kent güvenlik sisteminde tespit edilmektedir.

Düğünler riskin en yüksek olduğu yerleridir. Kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için mümkünse sade bir nikah yapın! Düğün yapacaklar mutlaka kaymakamlığa yazılı olarak bildirimde bulunmalı. Gündüz düğünleri 13.00-17.00, akşam düğünleri 20.00-23.00 saatleri arasında yapılmalıdır."

Vali Gül ayrıca bugün işyerleri ve açık alanlarda korona salgınına ilişkin denetlemelerde bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamada, bu hafta en çok vakanın İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da görüldüğünü açıklamıştı.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler vali Gaziantep korona