Avukatlar Çağlayan Adliyesi'nden seslendi: Bu iktidarın ömrü yetmeyecek

İstanbul Barosu avukatları, 'çoklu baro' düzenlemesini Çağlayan Adliyes'nde bir kez daha protesto etti. Avukat Kemal Aytaç "Bu iktidarın ömrü yetmeyecek. Artık halkımızın bu siyasi iktidarın ve anlayışın yolcu etme zamanı geldi. Çünkü halk kendi barolarına avukatlarına saldıran bir iktidarı kabul etmiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM'de görüşülen barolarla ilgili yasa teklifine karşı avukatların eylemleri sürüyor. Avukatlar İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde bir araya geldi.

Alkışlar ve sloganlarla düzenlemenin protesto edildiği eylemde konuşan avukat Kemal Aytaç, siyasal iktidarın baroları susturmak ve sindirmek istediğini söyledi. Aytaç şöyle konuştu:

'UCUBE, SİNSİ PLAN'

"Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş ucube, hiçbir yerde de olmayan çoklu baro projesi çok sinsi bir plan. Yıllardır varolan bir projeyi bugün hayata geçirmeye çalışıyorlar. Maksadı çok açık Savunmayı ve baroları teslim alarak susturmak. Bu siyasal iktidar giderek erozyona uğruyor. Aslında saldırdığı şey avukatlar barolar tek başına olsaydı çok farklı değerlemdirirdik. Ama burada saldırılan halkın kendisidir. Hak arama özgürlüğüne saldırıdır. Bu yasa kanunlaşırsa ortaya çıkan şey o kadar feci olur ki, düşünebiliyormusun insanlar yargıya gidecek ama baro seçecekler. Hangi barodan avukat tutayım diyecekler. Acaba bu yargı hangi baroya itibar ediyor. Hangi baronun avukatlarını tutarsam benim lehimde ve aleyhinde karar verecek? Bu adalet duygusunu ve unsurunu yok edecek bir yasadır çok tehlikelidir."

'ARTIK BU İKTİDARI YOLCU ETMENİN ZAMANI GELDİ'

"Dünyanın hiçbir yerinde bunun bir örneği yok" diyen Aytaç şöyle devam etti: "Var diyenler yalan söylüyor. Nasıl bir yalan oda şu: bazı ülkelerde bir takım yargı alanları var. Sadece bir alana bakan o işi yapan ona göre kurulan barolar var. Burda dikkat edin yine çokluk yok. Amerika'da mesajla böyle. New York'ta belli mahkemeler binaları ayrı. Bazı yerlerde barolar isimlendirilebiliyor. Bu asla çok baro değil, asla bugün yapılan şey değil. Ucube şeylerle karşı karşıyayız. Bu yasanın kanun haline gelmemesi için elimizden geleni yapacağız. Yasalaştığını düşünelim yine bitmiyor. Bunun Anayasa mahkemesi var. Bu iktidarın ömrü yetmeyecek. Artık halkımızın bu siyasi iktidarın ve anlayışın yolcu etme zamanı geldi. Çünkü halk kendi barolarına avukatlarına saldıran bir iktidarı kabul etmiyor."

Kuğulu Park’ta nöbete başlayan baro başkanlarının etrafına polis barikat kurduKuğulu Park’ta nöbete başlayan baro başkanlarının etrafına polis barikat kurdu