Yavaş: Bizden habersiz durak satanın alnını karışlayacağız

AK Parti'nin taksicilere yeterli destek verilmediği eleştirisini yanıtlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Durak yerlerinin haricen satıldığı iddia ediliyordu. Varsa insan bildiği bir şey söyleyecek. Bizden habersiz durak satanın hep beraber burada alnını karışlayacağız. Taksici, dolmuşçu ve halk otobüsçü hepsi altın çağını yaşayacak” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Meclis’i temmuz ayı olağan toplantısı korona virüsü (Covid-19) pandemisi nedeniyle sosyal mesafe gözetilerek ve maske takılarak gerçekleşti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki “Hanımlar Lokali” merkezlerin adının, “Kadınlar Lokali” olarak değiştirilmesine ilişkin Belediye Meclisi’nin geçmişte aldığı kararın Ankara Valiliği tarafından “Meclis’te oy kullananların belirtilmemesi” nedeniyle geri göndermesi üzerine konu, önergeyle yeniden Meclis gündemine geldi.

Toplantıya katılan 105 üyenin oyuyla "Hanımlar Lokali" adlarının "Kadınlar Lokali" olarak değiştirilmesi önerisinin yeniden Meclis gündemine alınması kararlaştırıldı.

'TAKSİCİ, DOLMUŞÇU ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK'

2021 yılında servis araçları için uygulanan uygunluk ücretlerinin ticari taksiler içinde uygulanması talebi de Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü.

AK Parti grubu adına söz alan Meclis üyesi Nihat Yalçın, “Seçimden önce taksicilere her türlü desteği vereceğiz dediniz. Taksici esnafın lehine yaptığınız bir işi söyler misiniz? Seçimden önce 7 bin tane dağıtacağız dediğiniz tabletlerden kaçını dağıttınız? Şimdi bir yönergeyle taksicileri baskı altına mı almak istiyorsunuz?” dedi.

Yalçın’ın ifadelerinin ardından, “Propaganda amaçlı bir konuşma dinledik” diyen Mansur Yavaş konuya ilişkin şunları söyledi:

“Taksici, dolmuşçu ve halk otobüsçüsü hepsi altın çağını yaşayacak. Akıllı taksi uygulamasının yazılımı yapılıyor. Tableti de verilecek. Pandemide olanı söyleyeyim. Gidin taksicilere sorun pandemi sürecinde Ankara Büyükşehir kendilerine neler yapmış. Kaç tane taksi durağı ve kaç tane tabela durağı yapıldığını göreceksiniz. Geçen bir karar alındı, pazar günü ulaşımda görüşüldü. Bir kısmı mahkeme kararıydı. Hemen bir dedikodu. Namuslu insan, Müslüman insan dedikoduyla konuşmaz. Durak yerlerinin haricen satıldığı iddia ediliyordu. Varsa insan bildiği bir şey söyleyecek. Bizden habersiz durak satanın hep beraber burada alnını karışlayacağız. Dedikoduyla hareket etmek yanlış. Konuştular ve hallettiler. Taksi durağını kim satıyor? Taksicilere sorsanıza. Örneğin Numune taksicilerine sorun. Numune Hastanesi kapatıldıktan sonra taksiciler ne yapıyor hiç haberiniz var mı ne yer ne içerler? Biz ulaşımda hem belediyenin zararını azaltıcı hem özel halk otobüsçülerinin hem taksicilerin hem de dolmuşçuların altın çağını yaşaması için elimizden gelen tedbirleri hazırlıyoruz. İnşallah da sözümüzü tutacağız. Maddeyi geri çekiyoruz. İlgili daireye iadesini kabul edenler, etmeyenler, kabul edilmiştir.”

‘SU FATURALARINDA HATA BİNDE BEŞ BİLE DEĞİL’

Pandemi sürecinde üç ay ertelenen su faturalarının ardından kullanıcılara yüksek faturalar geldiğine yönelik iddiaların Meclis toplantısında gündeme gelmesinin ardından konuşan Yavaş, su faturalarına ilişkin komisyon kurulduğunu aktardı.

"Şikayet çok oldu tabii kullanım da çok. İnsanlar çok farkında değiller. Bir komisyon kuruldu ve onun raporunu yarın okuruz" diyen Yavaş, şöyle devam etti:

"Kaç kişi itiraz etti, itiraza verilen cevaplar ve kaç hata çıktı bunlar hakkındaki bilgileri toparlattım. İnsanlar bu konuda bazı itirazları oldu. Hata binde beş bile değil. Bunları bilgisayar ölçüyor ve bizim zam yapma, bir kuruş fazla para alma yetkimiz yok. Eğer hata varsa düzeltiyoruz. Bir delikanlı bana bin 200 lira su faturası geldiğini söyledi. Üç aydır burada yokum nasıl gelir bu para dedi. Daha sonra eve gittiler ki klozetin suyu olduğu gibi açık kalmış. Yine de gerektiği şekilde yardımcı oldular. Bu tarz hatalar olabilir.” (DUVAR)