İHD'den çağrı: Cudi'de kaybolan Güngen ve Batmaz bulunsun

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şubesi, geçen pazar günü piknik yapmak için gittikleri Cudi Dağı'ndan bir daha dönmeyen Selahattin Güngen ve Üzeyir Batmaz'ın bulunması için yetkililere çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ta Selahattin Güngen ve Üzeyir Batmaz geçen pazar, piknik yapmak için Cudi dağına gitti. İki arkadaştan bir daha haber alınamadı. Batmaz ve Güngen'in yakınları aynı gün akşam saatlerinde merkez İkizce karakoluna başvurarak kaybolan yakınlarının aranmasını istedi. İlk yapılan aramada Cudi'ye giderken kullandıkları araç bulundu. İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şubesi adli makamlardan Batmaz ve Güngen'in bulunması için arama çalışmalarına hız verilmesini istedi.

Selahattin Güngen.

İHD'den yapılan açıklamada şöyle dendi: "07.07.2020 tarihinde iki şahsın kaybolduğuna ilişkin bir başvuru yapılmıştır. Yapılan başvuruda ‘05.07.2020 tarihinde Selahattin GÜNGEN (38) ve Üzeyir BATMAZ (49)’ın aileleri ile birlikte piknik yapmak için Cudi dağı eteğinde bulunan Cevizdüzü(Cifane) köyüne gittikleri, hep beraber kahvaltı yaptıktan sonra Selahattin Güngen ve Üzeyir Batmaz’ın etrafı gezmek amacıyla arabaları ile dolaşmaya çıktıkları, ailelerin en son öğlen saatlerinde Selahattin Güngen ile telefonda konuştukları, daha sonra her ikisinin de telefonlarının kapandığı ve akşam saatleri olmasına rağmen geri gelmedikleri, geri gelmemeleri üzerine ailelerin saat 21:00 dolaylarında merkez İkizce karakoluna giderek müracaatta bulundukları, müracaattan sonra kolluk birimlerinin 06.07.2020 tarihinde Selahattin Güngen ve Üzeyir Batmaz'ın en son kullandıkları aracı park edilmiş vaziyette Cudi Dağı eteklerinde buldukları, ancak Güngen ve Üzeyir Batmaz'ın aracın içerisinde olmadıkları, kaybolmalarının üzerinden iki gün geçmesine rağmen hala bulunamadıkları bulunmaları için İnsan Hakları Derneğinden yardım istedikleri’ dile getirilmiştir.

Üzeyir Batmaz.

İnsan Hakları Derneği Şırnak Şubesi olarak adli makamlardan, Selahattin Güngen ve Üzeyir Batmaz'ın bulunması için etkin bir soruşturma yürütülmesini, kayboldukları yer olan Cudi dağı eteklerinde arama- tarama faaliyetlerine hız verilmesini, her ikisinin de bir an önce bulunmasını talep ediyoruz." (HABER MERKEZİ)