Baro başkanları Ankara'ya geliyor

'Çoklu baro' teklifinin bugün TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri nedeniyle baro başkanları Ankara'ya geliyor. Baro başkanları, genel kurul görüşmelerini izlemeyi talep edecek ve hükümete bir kez daha "Teklifi geri çekin, konuşalım" çağrısında bulunacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti ve MHP’nin hazırladığı 28 maddelik “çoklu baro” teklifi, Meclis Adalet Komisyonu’nda CHP, İYİ Parti ve HDP’nin itirazlarına karşın virgül dahi değişmeden geçti.

BARO TEKLİFİ GENEL KURUL'DA...

Teklifin, Meclis tatile girmeden yasalaşmasını isteyen hükümet, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanan 2. Yargı Paketi’ni erteleyip baro teklifini araya almaya karar verdi. Teklifin bugün genel kurulda görüşülmeye başlanması bekleniyor.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve 80 il barosunun karşı çıktığını açıkladığı yasa teklifinin geri çekilmesini talep eden çok sayıda baro başkanı, teklifin komisyon görüşmelerine katılmak istemiş, ancak Meclis'e alınmamışlardı. Bunun üzerine TBMM'nin Çankaya girişinde oturma eylemi başlatan baro başkanları polis çemberi altında 5 gün geçirdikten sonra eylemlerini sonlandırmıştı. Baro başkanları, yasa teklifinin genel kurula gelmesiyle bugün yeniden Ankara'da toplanacak. Baro başkanları, genel kurul görüşmelerine katılmayı talep edecek ve hükümete bir kez daha "Teklifi geri çekin, konuşalım" çağrısında bulunacak.

'MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Baro başkanları, taleplerinin karşılanmaması durumda demokratik haklarını kullanmakta kararlı olduklarını belirtiyor.

"Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" diyen baro başkanlarının, teklife karşı itirazlarını bir kez daha dile getirmek için bugün akşam saatlerinde Meclis'te olmaları bekleniyor.

Etiketler TBMM Ankara baro