İzmir'de bir geminin deposunda 276 mülteci bulundu

İzmir Narlıdere'deki bir balıkçı barınağına yanaşan gemiye baskın düzenlendi. Geminin ambar bölümünde 276 mülteci bulundu. Geminin su alması nedeniyle onarım bildirimiyle sahile çekildiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Narlıdere ilçesinde bir gemiye düzenlenen baskında, hava almayan kapalı ambar bölümünde 276 mülteci bulundu. İnsan kaçakçılığı yapan 8 kişi gözaltına alındı.

Gemide yapılan aramada yakıt deposuna benzer kapalı ve hava almayan bir bölmede 46'sı kadın 59'u çocuk 276 mülteci bulundu. Mültecilerin Afganistan, Bangladeş, Suriye, Orta Afrika, Somali ve İran'dan Türkiye'ye geldikleri öğrenildi. Gemiden çıkarılan bazı mültecilerin nefes almakta güçlük çektikleri belirtildi.

SU ALMAYA BAŞLAMIŞ

Yaklaşık 40 metre uzunluğundaki geminin bir süredir Fethiye açıklarında bulunduğu ve göçmen kaçakçılarını almak için 19 Haziran'da İzmir Körfezi'ne geldiği öğrenildi. Onarım bildirimiyle Narlıdere sahile çekilen geminin su almaya başladığı ve daha fazla göçmen taşımak için iç bölümündeki bazı orijinal bölümlerinin yıkıldığı tespit edildi.

Onarım bildirimiyle Narlıdere sahile çekilen geminin su almaya başladığı ve daha fazla göçmen taşımak için iç bölümündeki bazı orijinal bölümlerinin yıkıldığı tespit edildi. (AA)