Alinur Aktaş: Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinde sancak nöbeti başlıyor

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'le görüştüğünü söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İnşallah kısa süre sonra Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin bulunduğu alanda sancak nöbeti başlıyor" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi'nin türbelerinde sancak nöbeti tutulacağını duyurdu.

Twitter hesabından paylaştığı video ile açıklama yapan Alinur Aktaş, "Geçtiğimiz hafta çok değerli Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Arif Çetin'in ziyareti esnasında Osmanlı'nın manevi ruhuna saygı anlamı taşıyan ve köklü bir devlet geleneği olan sancak nöbetini devreye alma konusunda istişarelerde bulunmuştuk. İnşallah kısa süre sonra Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin bulunduğu alanda sancak nöbeti başlıyor" dedi.

"Bilindiği üzere sancağın nöbeti devamlı ve kutsaldır" diyen Aktaş, "Korumak uğruna gerekirse ölmenin şart olduğu bir nöbettir. O günkü ruhu günümüze aynı şekilde taşıyarak gelecek nesillerimize bunu aktarmanın yanında, böylece şehrimize gelen yabancı turistlere bir devlet geleneğimizi daha sergilemiş olacağız" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)