Murat Yetkin yazdı: Medya sürüldüğü dijital gettoda mı susturulacak?

Sosyal medyanın yasaklanması isteğinin, basın ve ifade özgürlüğü bakımından da endişe verici olduğuna dikkat çeken Murat Yetkin, "Şimdi dijital gettolara bağımlı halde yaşayan hükümet-dışı medyanın, içinde bulunduğu gettolarla birlikte yok edilmesi aşamasına mı geldik?" sorusunu yöneltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci-yazar Murat Yetkin, 'yetkinreport.com'daki köşesinde, medya gruplarının hükümete yakın isimlerin patronajına geçişini ele alarak, gelinen süreci yazdı.

Toplam 11 yıl süren bir operasyonla, AK Parti'nin 11 yıl öncesinin “ana akımı” sayılan medyanın tamamını ele geçirmiş bulunduğunu belirten Yetkin, "Ama zaten ana akım kavramı anlamını yitirmiş durumda... Bir zamanların ana akım gazetelerinin okunma oranları, televizyonların izlenme oranları yerlerde... Erdoğan medya oyuncağını rakiplerinin elinden kapmak isterken kırdı. Artık o oyuncak kimsenin işine yaramıyor" tespitini yaptı.

Yetkin, 'Medya sürüldüğü dijital gettoda mı susturulacak?' başlıklı yazısında, hükümetten bağımsız habercilik yapabilen dijital medyanın ve sosyal medyanın da üç temel riski olduğuna dikkat çekti ve şu uyarıyı yaptı:

Bu riskler, aslında gayet geniş yayıncılık imkânları da getiren dijital yayıncılığı, sosyal medya kullanımını bir tür medya gettosuna dönüştürüyor. Adına ister yasak, ister kibarca kısıtlama deyin, medyaya yönelik her yeni yasa, bu gettonun duvarlarını biraz daha yükseltiyor.

Bu konuları dile getirdiğimiz zaman hükümetle arayı bozma endişesiyle görmezden gelen etkili çevreler, yarın dijital gettonun şalteri kapatıldığında -gerektiğinde- seslerini duyuracak zemin bulamayabilir. Sesini duyurma ihtiyacı da adalet ihtiyacı gibi; bir gün herkese lazım olacak.

YAZININ TAMAMI