Gazeteci Çiğdem Toker'e açılan davaya ikinci ret

Gazeteci Çiğdem Toker'e 'Rusya’ya domatesler de Bayburt’tan başlıklı yazısı nedeniyle açılan 1.5 milyon TL'lik tazminat davası Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nde de reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bayburt Grubu bünyesindeki Agrobay Seracılık A.Ş.'nin gazeteci Çiğdem Toker'e, açtığı 1,5 milyon TL'lik manevi tazminat davası Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ardından Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesi tarafından da oybirliğiyle reddedildi. Ret kararını Twitter hesabından duyuran Çiğdem Toker, "Bu vesileyle dayanışma gösteren herkese (kişi, kurum, arkadaş, okur) bir daha teşekkür ediyor, gazetecilik yapmanın bedelini özgürlüğüyle ödeyen meslektaşlara hemen özgürlük diliyorum" dedi.

Çiğdem Toker, 15 Şubat 2017'de yayınlanan 'Rusya'ya domatesler de Bayburt'tan' başlıklı yazısında, Rusya'ya domates ihracatı yapmasına izin verilen üç firmanın seçiminde objektif kriterlere uyulup uyulmadığını sorguladı. Toker, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Domates ihracatı yapacak üç firmadan biri olan Agrobay Seracılık, son dönemlerde altyapı ihalelerinde büyük bedelli işler almasıyla öne çıkan Bayburt Grup bünyesinde yer alıyor.

Yani:

- Dün bu köşede gündeme taşıdığımız, TCDD’nin davet yöntemiyle verdiği Sapanca-Geyve YHT altyapı/ üstyapı inşaatını 2 milyar TL’ye yapacak olan Özgün Yapı’nın,

- 3. havalimanını kente bağlayacak 1 milyar Avro’luk Gayrettepe hattını yapmak üzere Ulaştırma Bakanlığı’nca seçilen Kolin-Şenbay ortaklığındaki Şenbay’ın,

- 1.1 milyar TL’lik Rize Havalimanı’nı Cengiz’le birlikte yapmakta olan Aga Enerji’nin de kardeş kuruluşu.

Agrobay Seracılık, Bergama yolu üzerinde kurulu. Uzun süredir de ihracat yapıyor. Gelgelelim, domates ihracatı yapabilecek koşulları taşıyan benzer niteliklerde çok sayıda şirket olduğu hatırlatılıyor. Hal böyleyken, uzun bir yasak döneminden sonra Rusya’ya 50 bin ton ihracat yapacak üç firmadan birinin, son dönemlerin gözde girişimcisi Bayburt Grup bünyesinde yer alması, seçimdeki kriterlerin gerçekten objektif olup olmadığı sorusunu da beraberinde getiriyor."

Yazının ardından Agrobay Seracılık, Çiğdem toker'e 1.5 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı. Dava, 6 Aralık 2018'de Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından redddedildi. Karara itiraz eden Agrobay Seracılık Ankara Bölge Adliyesi'ne başvurdu. 25. Hukuk Dairesi de şirketin yaptığı itirazı reddetti. (HABER MERKEZİ)