Barış Akademisyenleri yaşadıklarını anlatıyor: Webinar serisi başlıyor

Barış Akademisyenleri, temmuz ayı boyunca her pazartesi akşam saat 20.00’de yayınlanacak internet semineri serisiyle yaşadıklarını ve mücadelelerini anlatacak. Akademisyenler “Atıldık ey halkım unutma bizi” diyerek dayanışma çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerine son verilen Barış Akademisyenleri 2016 Ocak ayından beri yaşadıkları süreci Webinar serisi olarak yayınlayacak. Temmuz ayı boyunca her pazartesi akşam saat 20.00’de yayınlanacak seride akademisyenler, yaşadıkları süreci ve verdikleri mücadeleyi anlatacak.

Barış Akademisyenleri yapacakları Webinar serisine ilişkin yayınladıkları açıklamada, Selda Bağcan’ın “Vurulduk ey halkım unutma bizi” mısralarından esinlenerek “Atıldık ey halkım unutma bizi” diyerek dayanışma çağrısı yaptı. Barış akademisyenlerinin her alanda var olmaya devam edeceklerini de hatırlatan Webinar Serisi açıklaması şöyle;

“Merhaba Arkadaşlar,

Yaklaşık bir yıl önce Anayasa Mahkemesi, çoğunluğu iktidarın aracına dönüşmüş medyada haberleştirilmese de tarihe geçecek bir karar verdi. Bu karara göre akademisyenlerin çeşitli konularda ve hatta özellikle devleti kızdıracak konularda görüş bildirmesi ifade özgürlüğü olarak değerlendirildi. Böylece toplumda Barış Bildirisi olarak bilinen ve 2212 akademisyen tarafından imzalanan Bu Suça Ortak Olmayacağız bildirisine ilişkin olarak açılan davalar art arda beraatle sonuçlandı. Dahası, bu bildiriye imza attığı gerekçesiyle terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olduğu savıyla başta Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnameleri olmak üzere çeşitli yöntemlerle işlerinden edilen Barış Akademisyenlerinin işlerini geri alacağı umudu doğdu.

Ne var ki, bir yılın ardından OHAL komisyonu herhangi bir işe dönüş kararı vermediği gibi pasaport ve benzeri konulardaki hak gasplarının da iadesi kasıtlı yöntemlerle yavaşlatılmakta! İşte biz bu Webinar Serisinde hem 2016 Ocak ayından beri yaşadığımız baskıları, hem de bu baskılara karşı geliştirdiğimiz direniş yöntemlerini tartışacağız. Sendikal ve mesleki mücadeleden, sivil toplum alanına, parlamenter demokrasi mücadelesinden, adalet için hukuk aracılığıyla mücadeleye tüm alanlarda Barış akademisyenleri vardı, var olmaya devam edecek.

Bu ülkenin aydınları yeri geldi gerçekleri savunduğu için vuruldu. Öyle ki “Vurulduk ey halkım unutma bizi” mısraları dillere pelesenk oldu. Şimdi de iş, özgürlük ve adalet mücadelesi veren akademisyenler “Atıldık ey halkım unutma bizi” diyor. Gelin neler yaşadık birlikte konuşalım, birbirimize anlatıp, birbirimizden öğrenelim. Baskı varsa direniş de var, birlikte iyileşelim ve dönüştürelim.”

.

Temmuz ayı boyunca her pazartesi akşam saat 20.00’de yayınlanacak Webinarlara Barış Akademisyenleri YouTube kanalından katılmak mümkün: