Ankara Büyükşehir’e çağrı sonrası Ulus 100. Yıl Çarşısı’nda yıkım durduruldu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ulus 100. Yıl Çarşısı’nın yıkımının durdurulması için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı yaptı. Çağrı sonrası yıkım durduruldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - ‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı’na ilişkin Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Yıkımı durdurun” çağrısı yaptı.

Candan ilerleyen dakikalarda yeniden paylaşım yaparak, “An itibari ile esnafın yürütmeyi durdurma kararı uyarınca avukatlar ve kolluk güçleri ile tutanak tutulup yıkımın durdurulduğu bilgisi geldi” dedi.

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERDİ

Sosyal medya hesabından, “Gökçek döneminde Ankara yıkımdan çok çekti. An itibari ile kazma ile yıkımı yapılan yer, Ulus 100. Yıl Çarşısı. Yıkıma ilişkin davamız devam ederken, esnafın yürütmeyi durdurma kararı varken. Bi sakin olun… yıkımı durdurun!” mesajını paylaşan Candan bir işyeri sahibinin yargıya başvurması sonucunda verilen yürütmeyi durdurma kararını da paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım kararının “haksız ve hukuksuz” olduğu ileri sürülerek iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada 22 Haziran tarihinde yürütmeyi durdurma kararı veren Ankara 11’inci İdare Mahkemesi, söz konusu kararında, “Dava konusu işlemin tahliye ve yıkıma ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle, davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına, savunma ve ara kararına cevap verilebilmesi için davalı idareye 5 (beş) gün süre tanınmasına, 22/06/2020 tarihinde oy birliğiyle karar verildi” denildi. (DUVAR)

100. Yıl Çarşısı, hurda karşılığı yıkılan değer mi?100. Yıl Çarşısı, hurda karşılığı yıkılan değer mi?