'Bataklık' operasyonunda 34 tutuklama

9 ülkeyle ortaklaşa düzenlenen uyuşturucu operasyonunun Türkiye'de ayağında gözaltına alınan 67 kişiden 34'ü tutuklandı. Suç örgütü lideri Nejat Daş ile Çetin Gören de yakalananlar arasında bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu ve suç geliri operasyonu' olarak nitelendirdiği ve 'Bataklık' adı verilen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların adliyedeki işlemleri tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 67 kişi, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Ankara 8. Sulh Ceza Hakimi Eren Şen, aralarında suç örgütünün liderleri olan Nejat Daş ile Çetin Gören'in de bulunduğu 34 şüphelinin tutuklanarak cezaevine gönderilmesine hükmetti.

Soruşturma kapsamındaki diğer 33 kişi hakkında ise adli kontrol şartları uygulanarak salıverilmeleri kararlaştırıldı.

Şüphelilere, "silahlı suç örgütü kurma veya yönetme, örgüte üye olma, suçtan elde edilen mal varlığını aklama, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a aykırılık, resmi belgede sahtecilik, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanun'a aykırılık" suçlamaları yöneltiliyor.

(ANKARA-AA)