Patlamaya gelen MÜSİAD'dan 'yemek' fotoğrafı

Hendek'te 4 işçi yaşamını yitirdiği, 108 işçinin yaralandığı ve 3 işçinin de halen bulunamadığı Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'ndaki patlamanın ardından Genel Başkan Abdurrahman Kaan'ın da aralarında olduğu bir MÜSİAD heyeti bölgeye geldi. Fabrika sahibi MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun'a 'moral vermeye' geldikleri açıklanan heyet, Coşkun'la yemek yedi ve sosyal medyada fotoğraf paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya Hendek'teki dün yaşanan Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nın sahibi ve MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun'a 'moral vermek için' Sakarya'ya gelen MÜSİAD'cılar yedikleri yemekten bir fotoğrafı sosyal medyada paylaştı. Paylaşım, gelen tepkiler üzerine silindi.

Olayla ilgili açıklama yapan Yaşar Coşkun, patlamanın bir anda olduğunu, neden ve nereden başladığını henüz öğrenemediklerini belirtti. Önceliklerinin kayıpların bulunması olduğunu ifade eden Coşkun, “Hiç olmasını istemediğimiz bir olay yaşadık” dedi. Fabrikada sürekli denetim yapıldığını ileri süren Coşkun, “İncelemeler yapıldıktan sonra daha detaylı bilgilendirme yapılacak” diye konuştu.

.

MÜSİAD’DAN ‘MORAL’ DESTEĞİ

Coşkun'a moral desteği vermek için Sakarya'ya geldikleri açıklanan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı şube başkanları da olay yerinde Yaşar Coşkun'la görüştü. MÜSİAD yöneticileri daha sonra Bayraktepe'ye geçerek burada yemek yedi. Yemek fotoğrafı MÜSİAD Bursa Şubesi'nin sosyal medya hesabından paylaşıldı. Ancak gelen tepkiler üzerine bir süre sonra silindi.

Patladıkça ismi değiştirilen fabrika: Hep işçiler suçlanmışPatladıkça ismi değiştirilen fabrika: Hep işçiler suçlanmış

DAHA ÖNCE DE 3 KEZ PATLADI

Fabrikada bugüne kadar ölümle sonuçlanan 3 patlama yaşandı. 2009 ve 2011 yıllarında yaşanan patlamalar sonrasında 2011 yılın Mart ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kocaeli Çalışma Bölge Müdürlüğü iş müfettişleri raporu sonrasında Sakarya Valiliği fabrikayı kapattı. Fabrika birkaç ay sonra eksiklerini giderdiğini belirterek yeniden faaliyete geçti.

Fabrikanın 2012 yılında yaptığı son genel kurulda 4 ortaklı olduğu görüldü. Ticaret Sicil Gazetesi'nde fabrikayla ilgili yayınlanan son bilgilere göre şirket ortakları şöyle: Fatih Coşkun, Nazim Zeren, Nuran Coşkun ve Yaşar Coşkun. Fabrikanın en küçük ortağı olan Yaşar Coşkun aynı zamanda Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı.

Fabrikada meydana gelen patlamalar ise şu şekilde:

  • 17 Ağustos 2009 Büyük Coşkunlar Havai Fişek Tesisleri'nde patlama: 1 ölü 37 yaralı
  • 29 Eylül 2009 Büyük Coşkunlar Havai Fişek Tesisleri'nde patlama: 1 ölü 12 yaralı
  • 11 Şubat 2011 Büyük Coşkunlar Havai Fişek Tesisleri'nde patlama: 1 ölü 10 yaralı

Havai Fişek Fabrikası ile ilgili soruşturma başlatıldıHavai Fişek Fabrikası ile ilgili soruşturma başlatıldı

FABRİKA İSİM DEĞİŞTİRMİŞ

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da Sakarya'ya giderek patlama alanında incelemelerde bulundu Çerkezoğlu, "Bu iş yerinde sendika olsa bu tür yaşanacak olan facialar en aza iner. Biz fabrikada incelemeler yaptık. Alanı gördük. Biz alandayken patlamalar sürüyordu. Bunlar çok tehlikeli iş yerleri. Buradaki çalışmaların çok sıkı denetlenmesi lazım. Çok düzenli denetimlerin yapılması gerekiyor. Ancak bu fabrikada bütün güvenlik önlemlerinin alındığı söylenmesine rağmen yaşanan tablo ortada. Fabrikada daha önce de patlamalar yaşanmış. Bugünkü facia işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin yeterince alınmadığını gösteriyor" dedi. (HABER MERKEZİ)

Patlayan fabrikanın işçileri: Dört gündür uyarıyordukPatlayan fabrikanın işçileri: Dört gündür uyarıyorduk

Etiketler Sakarya hendek müsiad