Mabel Matiz: Bir başka sınavda görüşmek üzere

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) Türkçe bölümünde adaylara Mabel Matiz'in 'Fırtınadayım' adlı şarkısının sözleri sorulmuştu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün "Kurumumuz yönetiminin milli, manevi değerlerimiz ve toplumsal değer yargılarımız konusundaki hassasiyeti açıktır" şeklindeki bir açıklamayla soruşturma başlatıldığını açıklaması tepki çekti. Sosyal medyada aralarında tanınmış isimlerin de bulunduğu çok sayıda kişi ÖSYM'ye ve Aygün'e tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Mabel Matiz'in albümünde yer alan bir şarkısının sözünün sorulmasına ilişkin inceleme başlatıldığını açıkladı. Aygün'ün açıklamasında, "Kurumumuz yönetiminin milli, manevi değerlerimiz ve toplumsal değer yargılarımız konusundaki hassasiyeti açıktır" şeklinde ifadeler yer aldı. Açıklamanın ardından sosyal medyada birçok kişi ÖSYM'ye ve Aygün'e tepki gösterdi.

Yazar Murat Uyurkulak, "Mabel Matiz'den korkan cihan devletimiz" derken, Şarkıcı Sıla, "Mabel Matiz bu toprakların değeridir" sözleriyle karara tepki gösterdi.

Türk rock müzik grubu Mor ve Ötesi, "Çocuklar, unutmayın. Mabel de biziz, Ezhel de biziz, Sezen Aksu da biziz, Cem Karaca da biziz, Selda Bağcan da biziz, Zeki Müren de biziz, Aşık Mahsuni de biziz, mor ve ötesi de biziz, hepsi de sizsiniz. Ya bunlar kim? tam bilmiyoruz ama bunlar siz değilsiniz" ifadelerini kullandı.

Şarkıcı Haluk Levent, hesabından konuya ilişkin paylaştığı mesajında "Bu ülke Zeki Müreni sevdi. Ona “sanat güneşi” dedi. Ben Mabel Matiz ile hiç tanışmadım. Ama burada bir haksızlık var. Sorulan sorunun manevi değerlerimizle alakası yok ki. Çok üzüldüm gerçekten" dedi. Şarkıcı Aylin Aslım ise "Yıllarca soruları fetoculara satmış, bize milli manevi değer öğretecek ösym. Gram faydanız yok bu ülkeye, gram" diyerek Mabel Matiz'le ilgili açıklamaya tepkisini dile getirdi.

'BİR BAŞKA SINAVDA GÖRÜŞMEK ÜZERE' 

Şarkıcı Mabel Matiz, kendisine verilen desteğe sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajla teşekkür etti. Matiz şunları söyledi:  "Yoğun destek ve sevgi mesajlarınızı içim büyüyerek okuyor ve kabul ediyorum. Bugüne dek müziğimle anlatmak istediğim şeyin ne kadar iyi anlaşıldığını yine sizin yazdıklarınızdan anlıyor ve daha da güçlü hissediyorum. Müziğimi yapmaya, hikayeler anlatmaya ve bu ülkenin bir parçası olmaya gönülden devam edeceğim. Bir başka sınavda görüşmek üzere…"

'EN AZ SİZİN KADAR ŞAŞIRDIM'

Geçen hafta sonu gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) Türkçe bölümünde Mabel Matiz'in 'Maya' albümünden adaylara soru gelmiş, albümdeki 'Fırtınadayım' şarkı sözlerinin yer aldığı soruda, adaylara şarkının sözlerinde ne ifade edildiği sorulmuştu.

Mabel Matiz bunun üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili arkadaşlar selam. Bugünkü YSK sınavında şarkılarımı konu alan sorulardan şimdi haberim oldu. Valla ne diyim, en az sizin kadar şaşırdım. Buna ek olarak, sevindim de galiba. Bu, ne bilmiyorum, ama bu bir şey" ifadelerini kullanmış ve YKS'de yaşadıklarını anlatmıştı. (HABER MERKEZİ)

Mabel Matiz sorusuna ÖSYM'den soruşturmaMabel Matiz sorusuna ÖSYM'den soruşturma