Baro başkanları Ankara Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunacak

Ankara’da yapmak istedikleri eylem salgın gerekçesiyle yasaklanan avukatlar Ankara Adliyesi’nde toplu suç duyurusunda bulunacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA -Baroların yapısını değiştirmeyi öngören yasa değişikliği teklifine karşı çıkan baro başkanları bugün (3 Temmuz) saat 15.00’te Sıhhiye’de bulunan Ankara Adliyesi’nde bir araya gelecek.

Tasarıya karşı başlatılan yürüyüş kapsamında Ankara’ya gelen baro başkanları polis şiddetine maruz kalmış, Anıtpark’ta yapılmak istenen eylemi de Ankara Valiliği pandemi gerekçesiyle yasaklamıştı. Bu uygulamalara dair suç duyurusunda bulunacak olan baro başkanlarına destek olmak isteyen avukatları Ankara Adliyesi’ne çağıran Ankara Barosu yaptığı duyuruda şunları kaydetti:

"Ankara Valiliği'nin 02.07.2020 tarihli kararı uyarınca, pandemi bahanesi ile bugün yapılacak olan savunma mitingi engellenmiş, Anıtpark tamamen kapatılmış ve bu nedenle planlanan mitingin gerçekleştirilme imkanı kalmamıştır. Gerek bu açıkça Anayasa'ya aykırı karara, gerekse 22.06.2020 tarihinde Baro Başkanları'nın Ankara girişindeki hukuka aykırı engelleme ve insanlık dışı muamele nedeniyle çok sayıda Baro Başkanlarımızla birlikte bugün suç duyurusunda bulunacağız. Bu hukuksuzluk mesleğimize ve tüm meslektaşlarımıza yönelmiştir. Suç duyurusuna imza vermek isteyen meslektaşlarımızı saat 15:00'te Ankara Sıhhiye Adliyesi'ne bekliyoruz." (DUVAR)

Baro başkanları Meclis nöbetindeBaro başkanları Meclis nöbetinde

Baro teklifi koronaya rağmen komisyonda: Başkanlar Meclis kapısındaBaro teklifi koronaya rağmen komisyonda: Başkanlar Meclis kapısında

Baro başkanlarından yasak kararına yanıt: Haberiniz olsun, vazgeçmeyeceğizBaro başkanlarından yasak kararına yanıt: Haberiniz olsun, vazgeçmeyeceğiz

'Baroların bölünmesi halkı güvencesiz bırakacak''Baroların bölünmesi halkı güvencesiz bırakacak'

Barolar büyük 'Savunma Mitingi'ne hazırlanıyorBarolar büyük 'Savunma Mitingi'ne hazırlanıyor