RTÜK üyesi İlhan Taşçı: TELE 1 ve Halk TV karartılacak

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, kurulun kararlarını eleştirdi: Muhalif kanallara operasyon yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi İlhan Taşçı, kurulun aldığı kararlara tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Taşçı, "TELE 1 ve Halk TV’nin ekranları 5 gün karartılacak. RTÜK’te muhalif kanalların sesini kesmeye dönük operasyonun 2. ayağı gerçekleşti. TELE 1 ve Halk TV’ye verilen ceza kararı oy çokluğuyla alındı. Bir sonraki aşamada kanalların fişi çekilecek, tamamen kapatılacak" dedi.

Bir başka RTÜK üyesi Okan Konuralp ise, "RTÜK, bugünkü toplantısında Halk TV ve TELE 1’e oy çokluğuyla 5 gün ekranlarını karartma cezası verdi. Kararlar basın ve ifade özgürlüğüne yönelik ağır bir müdahale olduğu kadar siyasi iradenin medyadaki çaresizliğinin de somutlaşmış halidir" sözleriyle karara tepki gösterdi.

90 BİN ŞİKAYET VAR, BİR TEK KARAR YOK

Taşçı geçtiğimiz günlerde hazırladığı raporda 2020 yılının ilk 6 ayında en çok şikayet edilen kanalın atv olduğunu belirtmişti.

90 bin şikayete karşın RTÜK kanalla ilgili rapor dahi düzenlemedi. Şikayete en çok konu olan program ise Müge Anlı'nın programı oldu.

DİYANET BAŞVURDU TELE1'E KAPATMA GELDİ

Edinilen bilgiye göre Tele 1'e Diyanet İşleri Başkanlığı'nın şikayeti üzerine ceza verildi. Şikayet dilekçesinin program tarihinden yaklaşık 20 gün sonra verildiği öğrenildi. Kapatmaya gerekçe olarak gösterilen programın ilahiyatçı Cemil Kılıç'ın katıldığı bir program olduğu öğrenildi. (HABER MERKEZİ)