Samsun'da Atakum Belediyesi pazar yerlerinde ‘İmece Noktası’ oluşturdu

Samsun’un Atakum Belediyesi pazar yerlerinin giriş çıkışlarında "İmece Noktaları" kurdu. Yardımseverlerin bu noktalara bıraktığı sebze ve meyveler ihtiyacı olan vatandaşlar alabiliyor.

Google Haberlere Abone ol

Mehmet Rebii Özdemir

SAMSUN- Samsun Atakum’daki semt pazarlarına konumlandırılan imece noktaları, ilçe sakinleri için dayanışma ağı oluyor. Pazar alışverişini yapanlar, fazladan aldıkları bir poşet sebze ya da meyveyi imece noktasının askılarına asıyor. İhtiyaç sahipleri de bu poşetlerden dilediklerini alarak evlerine götürüyor. Belediyenin hayata geçirdiği bu sistem ile yardım eden ve yardım alanlar birbirlerini görmüyorlar.

SEMT PAZARLARININ GİRİŞ VE ÇIKIŞ NOKTALARINDA OLUŞTURULDU.

Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından ilçedeki semt pazarlarının giriş-çıkış noktalarına konumlandırılan İmece Noktası’nın üzerinde askılar bulunuyor. “Birlikte Paylaşacağız” sloganının yer aldığı panodan hayırseverlere, “Bırakacağınız yiyecekler, ihtiyaç sahiplerine ulaşarak dayanışmamıza güç katacak” mesajı ulaştırılıyor. Satın aldığı ürünleri ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak için İmece Noktası’na asarak destek veren Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakumlu yurttaşlara, ihtiyaç sahibi komşuları için dayanışma çağrısında bulundu.

'HEMŞEHRİLERİMİZİN KATKILARIYLA SÜREKLİ HALE GELECEK'

Cemil Deveci şunları söyledi: "Yardım etmek isteyen insanların yardımlarını alıp ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıyoruz. Pazara gelen komşularımız, hemşehrilerimiz kendi ihtiyaçlarını karşılıyorlar, herhangi birinden iki kilo fazla alıp gelip buraya asıyorlar. Bu pazara gelen ama ekonomik durumu iyi olmayan, bu yiyecekleri alamayan yurttaşlarımız da buradan ihtiyaçları olan yiyecekleri alıp götürüyorlar evlerine, akşam çocuklarıyla beraber yiyecekler. Böyle bir dayanışma ağı oluşturduk. Çünkü içinde bulunduğumuz kriz, ekonomik dar boğaz, işsizlik bir süre daha devam edecek. İhtiyacı olan arkadaşlarımızın, komşularımızın mutfağına, evine; ihtiyacı olmayanların katkısını ulaştırmış olacağız.”