CHP'den, Serik'teki rüşvet iddiasına suç duyurusu

CHP'li birçok milletvekili Serik'te AK Partili belediye başkanının duyurduğu 'rüşvet imalı olay' üzerine suç duyurusunda bulundu. Belediye Başkanı Aputkan'ın iki bakana "Yazıklar olsun" dediği olay için CHP’li Rafet Zeybek “Bu rüşvet olayının üstünün asla örtülmemesini istiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya’nın AK Partili Serik Belediyesi'nde yaşanan ve belediye başkanı Enver Aputkan’ın duyurduğu rüşvet imalı olay hakkında birçok CHP'li suç duyurusunda bulundu. Antalya Adliyesi önünde açıklama yapan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar “Rüşvet olayının peşini bırakmayacağız” dedi.

Serik Belediye Başkanı Aputkan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavutoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’u ‘500 bin liralık rüşvet’ olayına sessiz kalmakla suçlamış ve "Yazıklar olsun" diyerek toplantıyı terk etmişti. Aputkan sonradan yaptığı açıklamayla İçişleri'nden müfettiş istemişti.

Üzerinden 48 gün geçen olayla ilgili henüz herhangi bir soruşturma açılmadı. CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir ve CHP Antalya Milletvekilleri Rafet Zeybek, Çetin Osman Budak, Cavit Arı, Aydın Özer suç duyurusunda bulundu ve Antalya Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. CHP’li Rafet Zeybek 27 yıl Cumhuriyet Savcılığı yaptığını hatırlattı ve “Bu rüşvet olayının üstünün asla örtülmemesini istiyoruz. Kimler yaptıysa ortaya çıkarılmalıdır” dedi. Suç duyurusu dilekçesinde de olaya ilişkin soruşturma açılıp açılmadığının duyurulmadığı kaydedilerek, "Cumhuriyet Başsavcılığı resen bir soruşturma açmamış ise bu dilekçeyi şikayet dilekçesi olarak kabulü ile sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" denildi. (ANKA)

AK Partili Belediye Başkanı, Kültür Bakanı'na 'Yazıklar olsun' deyip toplantıyı terk ettiAK Partili Belediye Başkanı, Kültür Bakanı'na 'Yazıklar olsun' deyip toplantıyı terk etti