Sinan Aygün'den Tezcan Karakuş Candan hakkında suç duyurusu

Ankara'daki Togo Kuleleri mühürlenen Sinan Aygün, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında suç duyurusunda bulundu. Tezcan Karakuş Candan, "Kent suçu işleyenlerin peşini bırakmayacağız. Kişiye özel ayrıcalıklı imar rantına mahkeme dur demiş, belediye de mühürlemiştir. Biz tam da görevimizin gereğini yerine getirdik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sahibi olduğu Togo Kuleleri Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenen ve itirazı yargı tarafından reddedilen iş insanı ve eski CHP milletvekili Sinan Aygün, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında suç duyurusunda bulundu. Candan'ın süreçle ilgili açıklamaları nedeniyle Togo Kuleler'inde 12 gayrimenkulün satışının iptal, bir gayrimenkulün de iade edildiğini ve bankanın kredi limitini kapattığını ifade eden Aygün, “Hakaret, haksız rekabet, görevini kötüye kullanma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamalarını yöneltti.

Suç duyurusu dilekçesinde Candan’ın TOGO Kuleleri’nde ‘haksız emsal artışı’ yapıldığı yönündeki sözleri yaparak Aygün’ün rant sağladığına yönelik sözleri ‘suç’ olarak sıralanırken, Candan’ın meslek odası başkanı sıfatıyla yaptığı açıklamalarda Aygün’e ‘hakaret ettiği’ ve ‘görevini kötüye kullandığı’ ileri sürüldü.

Tezcan Karakuş Candan ise Aygün’ün suç duyurusunu şöyle değerlendirdi:

Tezcan Karakuş Candan: Togo Kuleleri'nde kentin rant alanı haline geldiği görüldüTezcan Karakuş Candan: Togo Kuleleri'nde kentin rant alanı haline geldiği görüldü

“Bu suç duyurusu sıkışmışlığın göstergesidir. Mücadelemiz toplum nezdinde de büyük karşılık bulmuştur, bundan rahatsız olunmuştur. Kent suçu işleyenlerin peşini bırakmayacağız. Kişiye özel ayrıcalıklı imar rantına mahkeme dur demiş, belediye de mühürlemiştir. Biz tam da görevimizin gereğini yerine getirdik. Bilimden ve teknikten gücünü alan kamu yararını savunan Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak bu tür girişimler bizi yıldırmayacaktır. Gökçek ve Aygün hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. Televizyon programlarında hakarete varan cümleler kuran kendisidir. Ankara’daki kentsel rant paylaşımını, ayrıcalıklı imar haklarını parsel parsel takip etmeye devam edeceğiz, TOGO ikiz kuleleri davasında ortaya çıkan girift ilişkiler buzdağının görünen yüzüdür. Çukurambar’dan çevre yoluna kadar bunun gibi onlarca ayrıcalıklı imar hakkı verilmiş ve odamızca onlarca dava açılmıştır. Ankaralının hakkını gasp edenler yargı önünde hesap verene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.” (ANKA)

Togo Kuleleri: Aygün’ün başvurusu reddedildiTogo Kuleleri: Aygün’ün başvurusu reddedildi