Helincê’de 3 kadının öldürülmesi kınandı

Kobanê'ye bağlı Helincê köyünde dün yaşanan hava saldırısında üç kadının öldürülmesine TJA, DTK ve DBP'den yapılan açıklamalarla tepki gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Kuzey Suriye’nin Kobanê kentine bağlı Helincê köyüne TSK tarafından düzenlediği belirtilen ve 3 kadının yaşamını yitirdiği hava saldırısı kınandı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından yapılan açıklamalarda "olayın sorumlularının uluslararası arenada hesap vermesinin sağlanması" istendi.

TJA yaptığı yazılı açıklamada, “Kürt kadını öldürmek için adeta yemin edilmiş" ifadesi yer alırken, “Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Emine, Zehra ve Hebun'un ailesinin başı sağ olsun. Bilinsin ki bunun peşini bırakmayacağız. Uluslararası devletlere sesleniyoruz! Katiller belli. Katiler uluslararası arenada hesap verene kadar mücadelemiz devam edecek" denildi.

DBP’nin yaptığı açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: “Hevrin Xelef’in katledilmesinin ardından şimdi de Kürt kadın siyasetçi Zehra Berkel başta olmak üzere katledilen sivil 3 Kürt kadını bizlere bir kez daha Türkiye’nin, Kürt kadınlarını hedef aldığını göstermiştir. Örgütlü kadından korkan bir zihniyetin bu saldırıları Cizre’de Taybet Ana’nın cenazesinin günlerce sokakta bekletilmesinde, Silopi’de Seve Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar’ın katledilmesinde daha önce görmüştük” ifadesine yer verildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) açıklamasında da, "Türkiye Kürt halkının nefes aldığı her yere saldırmaya devam ediyor. BM Yönetimindeki Mahmur Kampından sonra dün de Kobanê’nin Helincê köyüne SİHA’lar ile saldırı yaparak üç Kürt kadını katletti. Katliamı en sert şekilde kınıyoruz" denildi. (DUVAR)

Etiketler Suriye kobane helince