Cizre KCK davasında 64 kişiye ceza

Şırnak Cizre'de 2011'de KCK adı altında yapılan operasyonda gözaltına alınan 64 kişi hakkında 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla 6 yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası verildi. 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Cizre'nin görevden uzaklaştırılan Eş Belediye Başkanı Mehmet Zırığ, "Bu karar ile FETÖ-AKP ortaklığının devam etiği esasında belgelenmiş oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Şırnak Cizre'de 2011'de başlatılan operasyonun ardından açılan davanın karar duruşması Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Aralarında görevden uzaklaştırılan Cizre Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ ile siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu 79 kişi duruşmaya katılmadı. Avukatlar, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Savcılık, sanıklardan 15'i hakkında "örgüt yöneticisi olmak", Eşbaşkan Zırığ'ın da aralarında bulunduğu 64 sanık hakkında ise 'örgüt üyesi olmak' suçlamasıyla ceza istedi.  Mahkeme, 64 kişi hakkında 6 yıl 3 ay ile 10 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi. Eşbaşkan Zırığ da 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı. 11 kişi beraat etti.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Zırığ, " 2011'de FETÖ'cü savcılar tarafından açılan Cizre KCK davasından 6 yıl 3 ay ceza aldık. Bu karar ile FETÖ-AKP ortaklığının devam etiği esasında belgelenmiş oldu. Ne FETÖ ne sarayın tek adam rejimi bizi mücadelemizden gram geri adım attırmayacktır" dedi.

Görevden alınan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Zırığ: Devlet kendi kanunlarını bertaraf ettiGörevden alınan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Zırığ: Devlet kendi kanunlarını bertaraf etti