Vali Yerlikaya: İstanbul Esenyurt'ta bir kişi sel nedeniyle öldü

İstanbul Esenyurt'ta meydana gelen selde Suriye uyruklu bir kişinin öldüğü açıklandı. Üç ilçede toplam 8 kişi ise hastanelerde tedavi görüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta meydana gelen selde Suriye uyruklu bir vatandaşın vefat ettiğini açıkladı.

İstanbul'da çok nadir gerçekleşen 2 sel olayı yaşandığını belirten Yerlikaya, Esenyurt'ta bodrum katta yaşan vatandaşlarımızın evlerini su bastığını hatırlatarak "Maalesef 30- 32 yaşlarında bir Suriyeli misafirimiz hayatını kaybetti. AFAD olarak buralarda ve diğer yerlerde zarar gören vatandaşlarımızın yanında olacağız. Bu sağanak yağışlardan sıkıntı yaşayan herkese geçmiş olsun" dedi.

Yerlikaya ayrıca, "Çatalca'da 2 kişi, Beylikdüzü'de 2 kişi ve Esenyurt'ta 4 vatandaşımız hastanelerde tedavi görüyor" diye konuştu.

Bu arada Çatalca Yolu Caddesi'ndeki bir plastik fabrikasında, hortum nedeniyle büyük hasar oluştu. Fabrikanın imalathanesi, deposu, sergi ve idari bölümlerinin büyük bölümü hortum nedeniyle kullanılamaz hale geldi (AA)