Müyesser Yıldız: İçişleri Bakanı, belki de gücünü dinlediği o telefonlardan alıyor

Tutuklu gazeteci Müyesser Yıldız, Silivri Cezaevi’ni ziyarete gelen CHP’li Atilla Sertel’le görüştü. Sertel, Müyesser Yıldız'ın “Aslında İçişleri Bakanı, önüne telefon dinlemelerinin geldiğini itiraf etti. Kim bilir kimlerin telefonlarını dinleyen İçişleri Bakanı, belki de gücünü dinlediği o telefonlardan alıyor. Ben devletin güvenliğini tehlike altına atmışım. Kabul etmiyorum. Çünkü yabancı medyada çarşaf çarşaf yazılanlar, Türkiye’de gizleniyor” dediğini aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, 8 Haziran’da gözaltına alınıp 12 Haziran’da tutuklanan gazeteci Müyesser Yıldız’ı bugün Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Sertel, ziyaretinin ardından Ankara’ya gelerek TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Sertel, cezaevinde görüştüğü Müyesser Yıldız'ın, telefonlarının dinlenmesi ve kendisi hakkında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın 2018 yılında açtığı 250 bin TL’lik tazminat davası hakkında şunları söylediğini aktardı:

"Aslında İçişleri Bakanı, önüne telefon dinlemelerinin geldiğini itiraf etti. Kim bilir kimlerin telefonlarını dinleyen İçişleri Bakanı, belki de gücünü dinlediği o telefonlardan alıyor. Ben devletin güvenliğini tehlike altına atmışım. Hiç alakası yok. Kabul etmiyorum. Çünkü yabancı medyada çarşaf çarşaf yazılanlar Türkiye’de gizleniyor. Bu konuda yazarken tamamen Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından yararlandım. Hulusi Akar, kendisi ile ilgili iddiayı gündeme getiren kişi hakkında dava açmıyor, benim ile ilgili dava açıyor. Akar'ın, iddiayı ortaya koyan ve mahkemelerde kayıtları ortaya koyanlarla ilgili dava açması gerekiyor.”

'MÜYESSER YILDIZ SUÇLU DEĞİLDİR'

Atilla Sertel, “Müyesser Yıldız, PKK ve FETÖ tarafından tehdit altında tutulan ve FETÖ tarafından Silivri Cezaevi’nde 15 buçuk ay yatırılan arkadaşımızdır. FETÖ’cülerin 15 buçuk ay cezaevinde tuttuğu Müyesser Yıldız’ın bir an önce özgürlüğe kavuşmasını diliyoruz. Perşembe günü verilen tutukluluğa itiraz dilekçesinin mutlaka sonuçlanacağını ve bütün iddiaların boş çıkacağını da biliyoruz. Kendisiyle konuştuğu söylenen astsubayın, ne kimliğini, ne kişiliğini bilmektedir. Gazeteciyi herkes arar, gazeteci de yanıt verir. Bu, onların görüşlerini paylaştığı anlamına gelmez. Müyesser Yıldız, suçlu değildir. Suçlu ilan etmeye çalışanlar bilmelidir ki; 15 buçuk ay sonunda nasıl alnının akıyla çıkmışsa yine alnının akıyla çıkacaktır” dedi. (ANKA)