Mehmet Durakoğlu: Meğerse Ankara ayrı bir polis devletiymiş

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Ankara'da bilmedikleri bir savaşın içinden geldiklerini belirterek, "Bir gittik Ankara'ya meğerse orası bir polis devletiydi. Böyle bir emniyet teşkilatı düşünebilir misiniz? Orası başka bir polis cumhuriyeti olmuş" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara yürüyüşünün ardından İstanbul'a gelen İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Taksim'deki baro merkezi önünde avukatlara seslendi. Durakoğlu, "Herkes savunmayı susturamayacağını, avukatı esir alamayacağını, avukatın biat etmeyeceğini bilecek. 'Ben burada yürüyemezsem İstanbul’a gidemem, meslektaşlarımının yüzüne bakamam' dedim. Sonunda yürüdük"diye konuştu.

Bilmedikleri bir savaşın içinden geldiklerini ifade eden Durakoğlu, "Bir gittik Ankara'ya meğerse orası bir polis devletiymiş. Böyle bir emniyet teşkilatı düşünebilir misiniz? Orası başka bir polis cumhuriyeti olmuş. Ben baro başkanıyım. Biz buradan gidemeyiz. '3 ay mı sürecek, 8 ay mı sürecek biz buradan gidemeyiz' dedim. Önce herkes savunmayı susturamayacağı bilecek. Biz kamuyu cimcikleriz. 'Biz burada yürüyeceğiz' dedik ve yürüdük. Aylar geçse buradan gitmemiz mümkün değil. Bu 28 saat bu ülkenin bütün güçleri bize ders verdiklerini zannediyorsa bilin ki derslerini alarak gittiler. Bizi sindirmek susturmak istiyorlar. Biz avukatız ve bir gün herkese lazım olacağız" dedi.

Konuşmanın ardından avukatlar, "Hak, Hukuk, Adalet" sloganını attı.