Yüzlerce avukattan 'Feyzioğlu istifa' sloganı

Ankara'da avukatlara yönelik müdahalenin ardından İstanbul Barosu önünde avukatlar eylem yaptı. Yüzlerce avukat, “Faşizme karşı omuz omuza”, "Hak hukuk adalet" ve “Feyzioğlu istifa” sloganı attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Barosu'na üye yüzlerce avukat, Taksim'de toplanarak basın açıklaması yaptı. Ankara'da avukatlara yönelik müdahaleyi ve hükümetin yeni avukatlık düzenlemesini protesto eden avukatlar, “Faşizme karşı omuz omuza”, "Hak hukuk adalet" ve “Feyzioğlu istifa” sloganları attı.

İstanbul Barosu önünde eylem yapan avukatlar, Adalet Bakanı'nın yeni avukatlık kanunu düzenlemesi yönünde açıklamalarına dikkati çekti. Avukatlar, 'henüz bir taslak yok' diyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e, "aklımızla alay etmesinler" diye tepki gösterdi.

"Yeni avukatlık kanunu Gülen cemaatinin bir" projesiydi diyen Avukat Veysi Eski, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'yi ancak böyle bütün dünyaya anlatılabilir. Tamamen barışçıl bir biçimde taleplerini ortaya koyan baro başkanları, tartaklanarak engellendiler Ankara'nın girişinde. Anayasa bugün bir kez daha ihlal edildi. Bu hükümetin derdi anayasa ve insan hakları değil, tek dertleri var otokratik düzenini inşa etmek. Ancak barolar geçmişten bu güne biat etmediler. Baş etmediler, baş eğmeyecekler. Mutlaka ama mutlaka savunmayı, özgürlükleri ve adaleti bir kez daha inşa edeceğiz."

Avukatlar, “Faşizme karşı omuz omuza” , “Savunma susmadı susmayacak” , “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Hak, hukuk, adalet” ve “Feyzioğlu istifa” sloganları atarak, alkışlar eşliğinde bir araya geldi.

Baro başkanlarına Ankara girişinde polis barikatıBaro başkanlarına Ankara girişinde polis barikatı