İzmir Barosu: Asla teslim olmayacağız

Ankara girişinde zorla durdurularak darp edilen baro başkanı ve avukatlar için İzmir Barosu önünde oturma eylemi düzenlendi. Burada yapılan açıklamada "Biz tüm bu hukuka aykırılıklar ortadan kaldırılana, kanun tasarısı çekilene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Asla ve asla teslim olmayacağız, vazgeçmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- Adaletin ve baroların bağımsızlığı için Ankara’ya doğru yola çıkan ancak Ankara girişinde durdurularak fiili olarak gözaltına alınan baro başkanı ve avukatlar için İzmir Barosu önünde oturma eylemi düzenlendi. Çok sayıda avukat, sivil toplum örgütü temsilcileri ve yurttaşların katıldığı eylemde konuşan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Özgür Yılmazer, baro başkanlarının Ankara’da Anıtkabir’e gideceklerini ve oradan da sorunlarını anlatmak üzere TBMM’ye geçeceklerini ifade ederek “onlar hukuk için, adalet için, insan hakları için ve bu ülkenin yurttaşlarına ses olmak için yürüyorlardı” dedi.

MESLEKTAŞLARIMIZ FİİİLEN GÖZALTINDA

Baro başkanlarının yürüyüşleri boyunca halktan büyük destek aldığını ifade eden Yılmazer, "Başkanlarımızın ne için yürüdüğünü yurttaşlarımız anladı. Ama bu ülkeyi yöneten siyasi iktidar anlamadı ve Türkiye Barolar Birliği’nin başındaki zat anlamadı ya da anlamak istemedi. Baro başkanlarının yürüyüşü anayasadan ve uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan en temel haklardan birisidir. Maalesef bu hak hukuka aykırı bir şekilde Ankara girişinde engellendi. Başkanlarımız ve beraberlerindeki meslektaşlarımız şu anda fiilen gözaltındalar. Kendileri abluka altına alınmış, dışarıya çıkmaları engelleniyor. Yani şu anda kolluk güçleri kanunsuz bir emri uygulayarak suç işliyor ve baro başkanlarını, meslektaşlarımızı hukuka aykırı bir biçimde gözaltında tutuyorlar” dedi.

HÜKÜMETİN İÇİNE DÜŞTÜĞÜ ACZİ GÖSTERİYOR 

Ankara Barosu’nun abluka altındaki avukatlara vermek istedikleri yemeklerin verilmesinin dahi engellendiğini ifade eden Yılmazer "Karşı çıkılan şey aslında bir süre önce FETÖ tarafından uygulanmak istenen bir proje. Dolayısıyla baro başkanlarımız ve meslektaşlarımız bu hain FETÖ projesine karşı çıkıyorlar. Aslında tek amacın tüm muhalif seslerin susturulması. Bugün Ordu Barosu Başkanı gözaltına alınmak istedi, Gaziantep Barosu Başkanı darp edildi, İzmir Barosu Başkanı darp edilmek istendi. Bunların hepsi bize bugün hükümetin içine düşmüş olduğu aczin ne boyutta olduğunu da çok iyi gösteriyor. Biz tüm bu hukuka aykırılıklar ortadan kaldırılana, kanun tasarısı çekilene, başkanlarımıza ve meslektaşlarımıza uygulanan hukuka aykırılıklar son buluncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Asla ve asla teslim olmayacağız, vazgeçmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz” diye konuştu.

YAŞANANLAR TÜRKİYE’NİN UTANCI

Oturma eylemine video konferansla katılan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel ise tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında yaşananların Türkiye’nin utancı olduğunu ifade etti. Türkiye’nin gittikçe faşizan bir rejimle yönetildiğini ifade eden Yücel, "Türkiye baskıcı bir ülke haline, totaliter bir ülke haline geldi. Bugün burada yaşananlar, bugün baro başkanları ve avukatların burada yaşadıkları kamuoyu tarafından da görüldü ve artık baroların neden yürüdüğünü soran kalmadı, çünkü herkes biliyor. Ama biz mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.