Avukatlara saldırı: Darp edilip tekmelendiler

Baro başkanları ve avukatlar Ankara girişinde yağmur altında bekleyişini sürdürürken, polis Ankara Barosu'ndan destek için gelen avukatlara saldırdı. ÖHD Ankara Şube Eşbaşkanı Şevin Kaya, polisler tarafından yere düşürülerek tekmelendi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA– Türkiye’nin her yerinden “savunma yürüyüşü” yapan baro başkanları ve avukatlar Ankara girişinde yağmur altında bekleyişini sürdürürken, avukatlara polis saldırısı gerçekleşti. Saldırıda ÖHD Ankara Şube Eşbaşkanı Şevin Kaya, polisler tarafından yere düşürülerek, tekmelendi.

Yağmur yağması sırasında baro başkanlarına desteğe gelen Ankara Barosu üyelerine polis tarafından saldırı gerçekleşti. Bu sırada kimi avukatlar yere düşerken, bir kısmı da polis tarafından darp edildi. Desteğe gelen avukatlar barikat arkasında duran baro başkanlarından 50 metre uzağa götürüldü. Avukatlar bu duruma tepki göstererek protesto etti. Bir kadın avukat tepkisini “kahrolsun yağmurda da saldırıyorsunuz” diye gösterdi.

Darp edilen avukatlardan birinin de Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Ankara Şube Eşbaşkanı Şevin Kaya olduğu öğrenildi. Kaya polis tarafından iteklenerek yere düşürüldü ve tekmelendi.

Avukatlar saldırıyı “savunma susturulamaz” sloganları ve alkışlarla protesto etti. Polisler barikatın içindeki baro başkanlarının çıkmasına sizin vermezken, dışarıdakilerin de içeri girmesine izin verilmiyor. Polisler kurdukları barikat yanı sıra baro başkanlarını araçlarıyla da çembere aldı. Baro başkanları dışarıdaki avukatlar tarafından görülmesine izin verilmiyor.

Baro başkanları ve avukatların yağmur altında bekleyişi devam ediyor. (DUVAR)

Baro başkanlarına Ankara girişinde polis barikatıBaro başkanlarına Ankara girişinde polis barikatı