6 çırağına istismarla suçlanan kişi tutuklandı

Çorum'da hurdacılık yapan Mustafa U. çırak olarak işe aldığı 6 çocuğa cinsel istismarde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Çorum'un Kargı ilçesinde hurdacılık yapan Mustafa U. isimli şahsın "Çırak arıyorum" diyerek yaşları 14 ile 17 arasında değişen 6 çocuğu istismar ettiği ortaya çıktı. Mustafa U. hakkında Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlendi. İddianamede sanığın 6 çocuğa karşı, "cinsel istismar", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "sarkıntılık" suçları işlediği belirtildi.

Olay 19 Temmuz 2019 tarihinde E.F.A. isimli çocuğun ailesinin savcılığa giderek Mustafa U.'nun çocuklarını darp ettiğini, istismarda da bulunmuş olabileceğini belirterek şikayetçi olmasıyla başladı. Soruşturma çerçevesinde ifadesi alınan Mustafa U. hakkındaki iddiaları reddederek mağduru suçladı. Mağdurun kendisiyle beraber olmak istediğini belirten Mustafa U, E.F.A. ile "cinsel ilişki" yaşadığını itiraf etti.

5 ÇOCUK DAHA TESPİT EDİLDİ

Bu ifadenin ardından savcı soruşturmayı genişleterek Mustafa U.'nun yanında çalışan ya da Mustafa U. ile bağlantısı olan çocukların ifadelerine başvurdu. 5 çocuk daha Mustafa U.'nun kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu açıkladı.

MUSTAFA U. SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Cinsel istismara uğrayan çocukların Cumhuriyet Savcılığına verdikleri ifadeleri sonrası, hurdacı Mustafa U. Suçunu itiraf ederek, “Bu bir hastalık tedavi olmak istiyorum” dedi.

Çocukların verdiği ifadelerin ardından Mustafa U. tutuklanarak cezaevine gönderildi.