Bursa sel felaketi: 2 ölü, 4 kayıp

Bursa'nın Kestel ilçesinde sağanak yağış sele neden oldu. Sel sularına kapılan iki kişi öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı kırsal Dudaklı, Narlıdere, Gölcük, Sarıkaya, Kayacık ve Aksu mahallelerinde akşama doğru etkili olan kuvvetli sağanak, sele yol açtı. Bu mahallelerdeki yollar su altında kaldı. Çok sayıda araç selde sürüklendi.

Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezince olaya müdahale belirtilerek, Dudaklı Mahallesi'nde engelli Kader Akbaba'nın (22) cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

Fotoğraf: Sergen Sezgin - AA

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kayacık Mahallesi'nde aynı aileden 7 kişi sele kapılırken 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş. Sele kapılanlardan 1 kız çocuğunun cansız bedenine ulaşılmış olup kimlik tespiti çalışmaları sürdürülmektedir. Arama ve kurtarma faaliyetlerine 37 AFAD, 50 STK olmak üzere toplam 87 arama ve kurtarma personeli ile beraber 15 UMKE, 21 kişi 112 Acil Servis ekibi olmak üzere 36 sağlık personeli, Bursa Jandarma Komutanlığına bağlı 24 tim ve 1 JAK timi ile beraber toplam 134 jandarma personeli ile toplam 257 personelle arama ve kurtarma faaliyetleri yoğun bir şekilde sürdürülmektedir."

Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sel felaketinin yaşandığı Kestel'e geldi. Soylu yaptığı açıklamada, "Hakikaten araçları alıp sürüklediği, birbirinin üzerine bindirdiği ve yollarda da getirdiği taşlarla büyük hasarlar oluşturduğu bir yağmurla karşı karşıya kaldığımız açık. Mevsim normallerin çok üzerinde bir durum söz konusu" dedi. (AA)