Yılmaz: Doğruları söyledim herkes sahiplendi

Yıllardır TIR şoförlüğü yapan Malik Yılmaz’ın hayatı üç ay önce değişti. Korona tedbirleri kapsamında hükümetin ‘evde kal’ çağrısına ‘Ben evde kalırsam zaten ölürüm’ diyerek bir video paylaşan ve işsiz kalan Yılmaz, yaşadıklarını anlattı: “İş görüşmeleri olumlu geçiyordu, 'biz size döneceğiz' diyorlardı ama hiç dönen olmuyordu. Ondan sonra da hemen başka bir şoför alınıyordu.” Videosunun bu kadar paylaşılmasına çok şaşıran Yılmaz, “Milyonların hissini söylediğim için sahiplenildim. Dayanışma olmasaydı gözaltından aynı gece çıkamazdım” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

Hatay’ın İskenderun ilçesinde ikamet eden TIR şoförü Malik Yılmaz'ı "Beni korona değil bu düzeniniz öldürür" sözleri sonrası tanıdı tüm Türkiye... Sonrası gözaltı ve işsizlik... Ve verilen tüm sözlere rağmen 3 ay boyunca sonuçsuz kalan iş görüşmeleri..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla bu hafta Hatay Büyükşehir Belediyesi'nde işe başlayan Yılmaz'la tüm bu süreçte başından geçenleri konuştuk...

'İŞ BULAMAZSAM STRESİ YAŞADIM'

Kırıkhan Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi mezunu Malik Yılmaz, ikinci sınıfta maddi sıkıntıdan dolayı okulu bırakmış. 5 yıldır da TIR şoförlüğü yapıyordu. Ancak kendisinin de bu kadar çok paylaşılmasına şaşırdığı video sonrası işten çıkarıldı. Gerekçe olarak da kullandığı aracın satılması gösterilmiş ama kısa bir süre sonra kendisinin yerine bir başkası işe başlatılmış. Yılmaz, çok sayıda yere iş başvurusu yapmasına rağmen işe alınmamış. “Ben tüm iş başvurularına hatırı sayılır birilerinin adıyla gittim. Görüşme olumlu geçiyordu,  'biz size döneceğiz' diyorlardı ama hiç dönen olmuyordu. Ondan sonra da hemen başka bir şoför alınıyordu. Adamın TIR boş çalışmıyor, şoför lazım, beni yine işe almadı. İşsiz kaldığım süreçte, eski çalıştığım firmadan alacağım vardı onu kullanarak idare ettim. Ama 3 aydır iş bulamazsan ne yapacağım stresini yaşadım” diyor.

'30 TAKİPÇİM BİLE YOKTU ÇOK ŞAŞIRDIM'

30 takipçisi dahi olmadığı için videosunun bu kadar paylaşılıp, viral olmasına da çok şaşırmış. Yılmaz, videosunun gerçekleri söylediği için bu kadar paylaşıldığını söylüyor ve ekliyor: “Ortada herhangi bir siyasi parti savunması ya da yermesi yok. Ben milyonlar ne hissediyorsa onu söyledim. Bu yüzden bu kadar sahiplenildim. Gözaltından çıktım eve geldim. Bizim mahallede her siyasi görüşten insan var. Bir baktım herkes sahipleniyor. Abi ‘doğruları söyledin’ dediler.”

Gözaltına alındıktan sonra ailesinden hiç görüşmediği bazı akrabaları eşini arayıp, “Malik tutuklanırsa sıkıntı etmeyin, biz sizi kimseye muhtaç etmeyiz” demiş. Malik Yılmaz, gözaltı sürecinden sonra akrabalarıyla arasındaki dayanışmanın kuvvetlendiğini de söylüyor.

'BİRBİRİMİZE GÜÇ KATMALIYIZ'

Yılmaz, üç aylık işsizlik sürecine ilişkinse şu çağrıyı yaptı: "İşsizliğimi sosyal medyadan paylaştım. İşçi arkadaşlar, basın mensupları, beni sahiplenen halktan çok sayıda insan iş aradığımı paylaştı. Sesim yayıldı. Dayanışmaya ses olan herkese teşekkür ediyorum. Çok fazla işsiz, geçinemeyen insan var. Zengin, fakir fark etmez. Kim ne yapabiliyorsa destek olmalı. Birbirimize güç katmalıyız.”

(HATAY/DUVAR)