İYİ Partili Türkkan: Paraları yedik demek yerine, adamlara sopa verdiniz

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, polisin 15 Temmuz gazilerine AK Parti Genel merkezi önünde müdahalede bulunmasını "15 Temmuz gazileri, '4 yıl geçti, bizim için toplanan parayı verin' diyorlar. Sizler de 'Bu paraları yedik, size veremiyoruz' demek yerine, adamlara sopa verdiniz" sözleriyle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – 15 Temmuz darbe girişimi sonrası toplanan 338 milyon lira bağışın, söz verildiği gibi dağıtılmasını ve 3713 sayılı kanun kapsamına alınmalarını isteyen 15 Temmuz gazileri, dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a AK Parti Genel Merkezi’nden ayrıldığı sırada seslenmek istedi. Polis gazilere izin vermedi. Yaşanan arbede de yaralanan iki kişi hastaneye götürüldü.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu'nda konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Talepleri çok samimi, '4 yıl geçti, bizim için toplanan parayı verin' diyorlar. Sizler de 'Bu paraları yedik, size veremiyoruz' demek yerine adamlara sopa verdiniz. Çok hazin, çok üzücü bir tabloydu. Bakın, siyaset yaptığınız sürece, o dün geceki tablo sizi adım adım takip edecek. Gazilere polisle sopa attıran iktidar olarak tarihe geçtiniz" ifadelerini kullandı.

Türkkan, dün gece yarısı İstanbul Emniyet Müdürü'nün Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olduğunu anımsatarak, "Bunlar eskiden bir süzgeçten geçirilirdi. İddia ediyorum, illerinde valisi değiştirilen milletvekillerinin hiçbirisinin bundan haberi yoktu. Bırakın bölge milletvekillerini, o valiler kararnamesinden İçişleri Bakanı'nın haberi olduğundan dahi şüphem var." dedi.

'DÖVE DÖVE SIRA GAZİLERE Mİ GELDİ?'

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AK Parti'nin hak taleplerine tahammülü olmadığını iddia ederek, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınları ve gazilere yönelik yardım kampanyasında toplanan paraların 3 yıldır sahiplerine ödenmemesi nedeniyle dün eylem yapan gazilere müdahale edildiğini söyledi.

Toplanan 309 milyon liranın 3 yıldır sahiplerine verilmediğini söyleyen Özkoç, "Gaziler dün kendilerine ait olan parayı talep etmek için AKP Genel Merkezi'nin önüne gittiler. Münferit bir olay deniliyor. İçişleri Bakanlığı da iktidar da siz de. Döve döve sıra gazileri dövmeye mi geldi? Genel Başkanınızın çağrısıyla demokrasi için tankın üzerine çıkmış bu insanlar dün polis şiddetine maruz bırakıldı, hiç mi vicdanınız sızlamadı? Kendilerine ait olanı istiyorlar. Gazileri, şehit yakınlarını böyle bir hak arama noktasına getirmeniz zaten en büyük ayıp, ikinci ayıbınız da maruz bıraktığınız muameledir" diye konuştu.

'3 DEFA ÖDEME GERÇEKLEŞTİRİLDİ'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ise AK Parti Genel Merkezi önünde gazilerin dövüldüğü iddiasının üzücü olduğunu dile getirerek, gazilerin baştacı olduğunu ve ucuz polemiklere malzeme edilmemeleri gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesiyle şehit yakınları ve gazilerin kendilerinin öz kardeşleri olduğunu belirten Turan, "Daha önce 15 Temmuz gazilerini ti'ye alanlar, bunlar 'tiyatro' diyenler, dolaylı olarak tiyatronun oyuncularının da gaziler olduğunu düşünenler, 'boşa sokağa çıktınız, kafa kestiler' diyenler, bugün nahoş bir görüntüden yola çıkarak olmadık ithamlarda bulunuyorlar. Toplanan paraların her bir kuruşu şeffaf bir şekilde Vakıf hesabına yatırılmıştır. Pandemi sürecinde nisan, mayıs ve haziranda gazilerimize 3 defa ödeme gerçekleştirildi" dedi. (AA)