Didem Arslan Yılmaz'ın HDP'siz HDP tartışması izahı: Bu bir tercih

HDP'ye televizyonlarda yer verilmediğini belirten Avukat Salim Şen'e açıklama yapan Didem Arslan Yılmaz, "Salim bey burası bir kamu televizyonu değil. Özel bir sektörüz. Bu bir tercihtir" dedi. Yılmaz daha sonra ifadelerinin 'bir savunma değil durum tespiti' olduğunu belirtti. HDP'li Garo Paylan ise tweet atarak "Gazetecilik tercih değil hakikat arayışıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Habertürk TV'de yayınlanan 'Türkiye'nin Nabzı' programının sunucusu Didem Arslan Yılmaz, kanalda HDP'lilere yer verilmemesini "Burası bir kamu kuruluşu değil" diye izah etti.

Dün gece yayınlanan 'Türkiye'nin Nabzı' programında HDP'nin 'Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü' de ele alındı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ve Avukat Salim Şen'in katıldığı programda Şen, yıllardır HDP'ye televizyonlarda yer verilmediğini ve HDP'ye kendini ifade etme fırsatı tanınmadığını söyledi.

Şen, "Ne manidardır yıllardır HDP konuşulur, hiçbir mecrada HDP gelip kendisiniz savunamaz ama legaldir. Meclis'te grup toplantısı yapar. Meclis kürsüsünden daha kutsal bir yer var mıdır?" diye sorduğu sırada sunucu Yılmaz araya girip, "Salim bey burası bir kamu televizyonu değil. Özel bir sektörüz. Bu bir tercihtir" dedi.

Yaptığı açıklamanın 'savunma değil durum tespiti' olduğunu söyleyen Arslan, bu sorunun kendilerine de sık sık geldiğini de ifade etti.  Arslan, "Bu tercihin nedenleri öyle veya böyle farklıdır. Ama zaman zaman bu ekranlarda da HDP'liler zamanında olmuştur" diye konuştu.

PAYLAN: GAZETECİLİK TERCİH DEĞİL HAKİKAT ARAYIŞIDIR

HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan da görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, "Şunu demek istiyor: HDP’lileri çıkarırsak; patron fırça yer, ihale alamaz, işleri bozulur, beni de kovarlar" ifadeleri ile paylaştı. Paylan, "Gazetecilik tercih değil hakikat arayışıdır" ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ AYVALI İSTİFA ETMİŞTİ

CNN Türk'teki bir başka programda AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, "FETÖ'yle AK Parti geçmişte bürokraside kol kola girdiyse şayet, bunu da farklı darbecileri tasfiye etmek için yaptı" demişti. Yayında bulunan Salim Şen de bu sözlerin üzerine "İşte itiraf bu"ifadelerini kullanmıştı. Ayvalı daha sonra görevinden istifa etmişti. (HABER MERKEZİ)