Bursa'nın 6 ilçesinde maske kullanımı zorunlu oldu

Korona virüsü nedeniyle Bursa'nın Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, İnegöl, Kestel ve Gürsu maskesiz şekilde sokağa çıkmak yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik önlemler kapsamında Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, İnegöl, Kestel ve Gürsu ilçelerinde maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

Bursa Valiliği'nin internet sitesinden duyurulan İl Hıfzıssıhha Kurulu kararında "İlimiz Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, İnegöl, Kestel, Gürsu ilçelerinin tüm ilçe sınırları içerisinde, Koronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek amacıyla daha önce alınmış kararlara ilave olarak vatandaşların ağzı ve burnu kapatacak şekilde tıbbi/bez maske kullanımı zorunlu hale getirilmiştir" denildi.

Kararda, 21 Mayıs'ta alınan 57 Nolu kararla 17 ilçede cadde, meydan, organize sanayi bölgesi, dinlenme tesisi gibi yerlerde maske zorunluğu getirildiği hatırlatıldı. Kurul, söz konusu adreslerde uygulamanın devam etmesini kararlaştırdı. (HABER MERKEZİ)