Berkin Elvan vurulduğu yerde anıldı

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeğiyle ölen Berkin Elvan, vurulduğu yerde anıldı. Anne Gülsüm Elvan, yedi yıldır adalet beklediğini söyleyerek “Ben adalet istedikçe nice çocuklar katledildi, nice analar ağladı” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi Parkı eylemlerinin devam ettiği 2013 yılının 16 Haziran günü, İstanbul Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almak için çıktığı sırada polisin attığı gaz fişeğiyle ölen Berkin Elvan, vurulduğu sokakta ailesi ve avukatları tarafından anıldı. Anma korona virusü salgını nedeniyle sınırlı bir katılımla gerçekleştirildi. Ailesi, vurulduğu noktaya Berkin’in fotoğrafı ile birlikte ekmek ve karanfil bırakıp, mum yaktı.

Anmada konuşan anne Gülsüm Elvan şunları söyledi: “Çocuğumu benden alalı yedi yıl oldu. Biz yedi yıldır adalet ararken, ABD’de de ‘nefes alamıyorum’ diyen bir siyah insanı öldürdüler. Ali İsmail’e tekme atılalı yedi yıl oldu. Ethem Sarısülük’ü vuran polis; ‘üç kez sıktım’ diyeli yedi yıl oldu. Ahmet Atakan’ın ölümüyle ilgili bir soruşturma yok. Mehmet Ayvalıtaş’ın davası halen sürüncemede. Abdullah Cömert’in katili serbest. Ali İsmail’e son tekmeyi vuran katil serbest. Benim çocuğum vurulalı yedi, onu toprağa vereli altı yıl oldu. Yavrumu 16 kilo ile toprağa verirken, birileri beni meydanlarda yuhlatırken ve benim çocuğum ‘terörist’ ilan edilirken kusura bakma Cumhurbaşkanı burası ABD değil, Türkiye. Senin samimiyetine hiç güvenmiyorum. Yedi yıldır yavrumu arıyorum, hasret kaldım. Yedi yıldır onun özlemiyle yaşıyorum. Önce iğneyi kendine de batır da ondan sonra çuvaldızı başkasına batır. Ben adalet istiyorum. Ben adalet istedikçe nice çocuklar katledildi, nice analar ağladı. Ben yedi yıldır adalet diyorum, adalet diyorum.”

DURUŞMA 23 EYLÜL'DE

Baba Sami Elvan, 23 Eylül’de görülecek duruşmayı hatırlattı. Baba Elvan, “Mahkememiz dört yıldır devam ediyor. Daha adı bile doğru düzgün tespit edilemedi, sona doğru geliyoruz. Ceza alır mı bilmiyoruz ama geçmiş davalarda da gördük. Ama biz asla adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz. Herkesi o duruşmaya bekliyorum” dedi. (MA)