TIR şoförü Yılmaz belediyede işe başlıyor, Aslan halen işsiz

Hükümetin 'evde kal' çağrıları yaptığı dönem sosyal medyadan paylaştığı videoyla, "Evde nasıl kalayım, beni virüs değil, sizin düzeniniz öldürür" diyerek, nasıl geçineceklerini soran TIR şoförü Malik Yılmaz için CHP lideri Kılıçdaroğlu devreye girdi. Çektiği videonun ardından gözaltına alınan ve işinden olan Yılmaz, Hatay Büyükşehir Belediyesi'nde işe başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntıların sembol isimlerinden biri haline gelen Malik Baran Yılmaz, yaklaşık 3 aylık işsizliğin ardından yarın yeniden işbaşı yapıyor. Öğle yemeği olarak verilen ekmek arası ıspanağı duyurduğu için işten çıkartılan inşaat işçisi Bedirhan Aslan ise halen işsiz olduğunu duyurdu.

Hafta sonu paylaştığı videoyla hâlâ işsiz olduğunu duyuran Yılmaz için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu devreye girdi. Sözcü'nün haberine göre Kılıçdaroğlu, "İş istiyorum" çağrısı yapan Yılmaz için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı aradı. Kılıçdaroğlu, Yılmaz'ın ‘işe alınması’nı istedi.

Bu gelişmeye ilişkin açıklama yapan Yılmaz, yarın itibariyle işe başlayacağını açıkladı. Yılmaz açıklamasında, “Arandım ve bana yarın işimin hazır olduğunu söylediler” dedi. Yılmaz; Kılıçdaroğlu, Savaş ve kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

Yılmaz, paylaştığı son videoda, şu çağrıyı yapmıştı: "Merhaba ben Malik Yılmaz. Beni TIR şoförü olarak tanıdınız ama artık öyle değil. İnternete attığım videodan sonra işten çıkarıldım. O günden beri işsizim. İskenderun'da başvurmadığım yer kalmadı. Virüsten dolayı ya da çekindikleri bir şey mi var bilmiyorum ama o günden beri iş bulamadım. Bana yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim. Ne iş yapacağımın hiçbir önemi yok, elimden her iş geliyor. Ailemi kimseye muhtaç etmeyip geçindirdikten sonra her işi yapmaya hazırım."

NE OLMUŞTU?

Malik Baran Yılmaz, mart ayında, mart ayında paylaştığı videoyla, 'evde kal' çağrıları için  "Nasıl kalalım baba. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Elektriğimi, suyumu, kiramı ödeyemem. Beni virüs değil, sizin düzeniniz öldürür" demişti. Videonun sosyal medyada büyük ilgi görmesi üzerine Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla gözaltına alınmıştı. İfadesinin ardından serbest bırakılan Yılmaz, işten çıkarılmıştı.

ASLAN: HAKSIZLIĞA KARŞI GELDİM, İŞSİZİM

Korona virüsü salgını gerekçesiyle yemekhane kapatılınca, iş yerinde dağıtılan ekmek arası ıspanak öğününü Twitter hesabından paylaştığı için mart ayında işten çıkartılan Bedirhan Aslan ise aradan geçen zamanda yeni bir iş bulamadı. Aslan dün durumuna ilişkin, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Ekmek arası ıspanak olayına karşı çıktığım günden beri işsizim. 6 kişilik bir aileyiz, ailede çalışan hiç kimse yok, sesimi duyan var mı?

Bir genç vardı hani ekmek arası ıspanak olayını gündeme getirmişti, her şeyi göze alarak, işçilerin hakkını savunarak. O genç benim işte, siz beni unutmuş olabilirsiniz ama ben kendi yolumu, mücadelemi unutmadım....

(HABER MERKEZİ)