Sınavda fenalaşan öğrencinin testi pozitif çıktı, tüm sınıf karantinada

Kocaeli İzmit'te Milli Savunma Üniversitesi Sınavı'na giren bir öğrencide Covid-19 tespit edildi. Öğrencinin sınava girdiği sınıftaki tüm öğrenciler ile öğretmen karantinaya alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmit’te, dün gerçekleştirilen Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına giren bir öğrenci, rahatsızlanınca başka salona alındı. Yapılan Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından sınava giren 15 öğrenci ile öğretmen, evlerinde izolasyona alındı.

Sınava Umuttepe Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 205 numaralı salonda giren bir öğrenci, sınav esnasında fenalaştı.

Farklı bir odada sınavına devam eden öğrenci için çağrılan sağlık ekipleri, Covid-19 testi yaptı. Öğrencinin testi pozitif çıkınca, sınava girdiği sınıftaki tüm öğrenciler ile öğretmen karantinaya alındı.

Ayrıca, sınava girişte maske ve dezenfektan dağıtıldığı ancak ateş ölçümü yapılmadığı öne sürüldü.

'EKONOMİ İLE SAĞLIK ARASINDA SEÇİM YAPILDI'

Kocaeli Tabip Odası Başkanı Zeki Hamşioğlu, bu dönemde neden sınavların yapılmamasının anlaşılması gerektiğini söyleyerek, Türkiye’nin genelinde yaşanan vaka artışlarının ilde de görüldüğünü vurguladı. Sınavların ertelenmesi gerektiğini, ertelenemiyorsa da çeşitli yöntemler bulunabileceğini kaydeden Haşimoğlu, "Sınavlara girecek çocukların sayısı ufak çaplı devletler kadar. Bu kadar büyük bir kitleyi organize etmek kolay değil, sıkı organizasyon gerekir. Sınav tarihleri ötelenir, hazırlık yapılır, çocuklar parça parça sınava alınır” ifadelerini kullandı.

Normalleşme adımları atılırken ekonomik tercihin ağır bastığını vurgulayan Haşimoğlu, "Ekonomi ile sağlık arasında yapılan seçimde, ekonomi seçildi. Bu vakaların artacağını bilmek meziyet değil öngörememek yanlış. Herkes aslında bunun böyle olacağını öngördü" diye konuştu. (ANKA)