Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu: Kumpas çeviriyorlar

Rize Fındıklı'da kayyım atanacağı yönünde dedikodu yayıldı. Fındıklılılar eylem yaptı. Başkan Çervatoğlu "Bir kuruşa göz dikenler kumpas çeviriyor" dedi. Çervatoğlu, söylemediği şeyler üzerinden hakkında dini değerleri aşağılama soruşturması yürütüldüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Eren Dağıstanlı

RİZE - Rize’nin tek CHP'li belediyesi Fındıklı'da kayyım söylentileri üzerine Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve partililerin katılımıyla 'İrademize sahip çıkıyoruz" açıklaması yapıldı.

RİZE’DE EYLEM YASAĞI, FINDIKLI’YA GİDENE GBT

Fındıklı Belediyesi önündeki açıklama öncesi Rize Valiliği tarafından alınan giriş çıkışların kısıtlanması kararı tebliğ edildi. Kararda, “Olası provakatif eylemlerin önlenmesi ve salgın hastalığın önüne geçilmesi amacıyla, milletvekilleri hariç olmak üzere, hastalığın engellenmesine yönelik olarak ilimizdeki eylemlere katılmak için hareket edecek grupların ilimize girişlerinin ve ilimizden şehir çıkışlarının kısıtlanması” ifadesi yer aldı.

Fındıklı girişinde kurulan kontrol noktasında her araç durdurularak, yolcuların nereye gittiklerin soruldu. Fındıklı’ya gideceğini söyleyen her kişi GBT uygulamasına tabi tutulurken, diğer ilçelere gidecek olanlar ise seyahatlerine devam ettiler.

'DAYANIŞMAYI BÜYÜTECEĞİZ'

Belediye önündeki açıklamaya vatandaşlar da katıldı.

"Fındıklı Belediyesi’nin hizmetlerinden korkanlara sesleniyoruz" diyerek açıklamalarda bulunan CHP Fındıklı İlçe Başkanı Kadirhan Kadıoğlu şöyle konuştu: “Hiç kimse Fındıklı Halkının 31 Mart seçimlerinde ortaya koymuş olduğu iradeye gölge düşüremeyecektir. Her bir Fındıklılı bir demokrasi neferi olarak belediye çalışmalarına destektir ve omuzdaştır. Fındıklımızın sorunlarını hep birlikte çözeceğiz. Sorunların üstesinden gelebilmek için dayanışmaya omuz vereceğiz. Fındıklı bizim yaşam alanımızdır. Fındıklı'da yaşayan herkes de yaşadığı alana sahip çıkacaktır. Dayanışmamızı halk katılımıyla büyüteceğiz ve tüm Fındıklı halkı olarak başarıya ulaşacağız. Yerel demokrasinin güçlenmesi için siyasi parti ayrımı yapmadan, halkın iradesine sahip çıkacağız. İftiralarla ve yalanlarla çalışmalarımızın halka ulaşması engellenemeyecektir.”

'HERKESE RAĞMEN HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK'

Belediye binası önünde alınan yoğun polis ablukası altında kısa bir açıklama yapan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu da “Bugün genel başkanımızın hak, hukuk, adalet diyerek yola çıkışının birinci yılı. Bizler hak, hukuk, adalet için bedenimizi toprağa yatıran bir anlayıştanız. Her şey herkese rağmen çok güzel olacak” İfadelerini kullandı.

Yoğun polis ablukasına seslenen başkan Çervatoğlu, “Emniyet görevlileri lütfen müdahale etmeyin. Biz Rize’de pandemi koşullarında en iyi çalışmayı yapan ilçeyiz. Sosyal mesafeye dikkat etmeyi biliriz. Bu kadar korkuya ve kaygıya da gerek yok sevgili emniyet mensupları, siz bizsiniz biz siziz. Bu açıklamayı tüm Türkiye duydu. Şimdi buradan uygun bir şekilde ayrılalım” diyerek makamında ziyaretleri kabul edeceğini söyledi.

'MECİ İLE YÖNETECEĞİZ MECİ İLE BÜYÜYECEĞİZ'

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu Gazete Duvar’a şunları söyledi:

Her şeyin güzel olacağı bir ilçe yaratmak için yola çıkanlar, yüzde 61’e varan seçim zaferiyle bu yolu sonuçlandırdı. O gün bugündür bunu hazmedemeyenler kamunun gücünü de arkasına alarak kumpas çevirmeye çalışmaktadır. Buna dair CHP il ve ilçe yönetimi bizlere destek ziyaretinde bulundular. Halk kendi iradesine sahip çıktı Fındıklı’da. Bu ülkede özgürlük ve demokrasi gelene kadar, yerel demokrasinin hayat bulacağı, insanların özgür ve kardeşçe yaşayacağı bir ülke olana kadar burada biz hizmet üreteceğiz. Fındıklı aşkıyla, Fındıklı halkıyla omuzdaş olarak hizmet üreteceğiz. Bunun bizdeki karşılığı mecidir (Lazca imece anlamına gelen kelime). Meci ile yöneteceğiz, meci ile büyüyeceğiz.

'YALANCI ŞAHİTLERLE SORUŞTURMA'

Medyada benle ilgili Kazım Koyuncu ve Atatürk Parkı’nın isimleriyle başlayan, daha sonra kreş çalışmalarımızla devam eden; kurmuş olduğumuz dil atölyeleriyle, yıl başında düzenlediğimiz etkinlikle, kendi ticari faaliyetlerimle ilgili ve en son söylemediğim bir kelimeyi söylemişim gibi dini değerleri aşağılama noktasında soruşturma çalışmaları yürütüldüğünü bilmekteyiz. Bu konuda yalancı şahitlerle savcılığın önünde bir dosya olduğunu bilmekteyiz.

'BİZDEN RANT ELDE EDEMEYENLERİN ÇIRPINIŞI'

Muhalefet olacaktır elbette. Ancak bu belden aşağı değil mantıklı eleştiriler olmalı. Biz eleştiri ve özeleştiri mekanizmasına her zaman açığız. Fındıklı’yı meclislerle, Fındıklı Kent Konseyi bünyesinde oluşturduğumuz kendi meclis üyelerimizin de olduğu ve hep beraber omuzdaş olduğumuz meclislerle meci ile yönetmemize karşı duran çıkar grupları bizden ihale alamayan, bizden rant edemeyenlerin çırpınışı bunlar.

Fındıklı halkı bize bir kuruşu emanet etti, aslında bir kuruşumuz kayboldu bunu bulacaksın dedi bize. Biz o bir kuruşu arıyoruz, o bir kuruş bizim için namus. Onu bulduğumuzda Türkiye’nin en zengin belediyesi olacağız. İşte tam da bu bir kuruşa göz dikenler bu kumpasları çevirmektedirler.