AK Partili Turan, Kaftancıoğlu'nu hedef aldı

Başak Demirtaş'a yönelik saldırı sonrası AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun eski tweet'lerini gündeme getirip "Ahlaksızlık nereden/kimden gelirse gelsin ahlaksızlıktır. Ancak sevmediklerine yapılınca ağzını açmayanların 'duyarlılık kasmaları' saçma ötesi" diye yazdı. Kaftancıoğlu ise Turan'ın paylaştığı bazı görsellerle ilgili 15 Ocak 2018 tarihli basın açıklamasını işaret ederek "Kendi adına utanmayı başaramayanların başkaları adına utanmaları mümkün değildir" dedi. O sırada Kaftancıoğlu'nun Başak Demirtaş'a destek verdiği tweet'ine bir başka cinsiyetçi hakaret geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi saldırı sonrası muhalefeti hedef alan isimlerden biri de AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan oldu. Demirtaş'a yönelik saldırıya karşı çıkan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun eski tweetlerini gündeme getirip yorum yapan Turan'a ile Kaftancıoğlu atıştı. Kaftancıoğlu bir süre sonra bir sendika yöneticisi cinsiyetçi saldırıda bulundu.

Kaftancıoğlu'nun yedi yıl önceki bir tweet'ini alıntılayan Turan, "Cemil Meriç'in ifadesiyle, 'Kelam bütünüyle haysiyettir.' Ahlaksızlık nereden/kimden gelirse gelsin ahlaksızlıktır. Bir kadına/insana yönelik aşağılık sözlere karşı çıkmak insani bir duruştur. Ancak sevmediklerine yapılınca ağzını açmayanların 'duyarlılık kasmaları' saçma ötesi" diyerek paylaşım yaptı.

Kaftancıoğlu ise Turan'a yanıt vererek, "'Kelam söyleyeni bağlar sözü aktaranı değil.' Durum böyle olsa da yanlış illiyet kurmanıza ve yine algıyı çarpıtma çabanıza rağmen yazdıklarınıza bütünüyle katılıyorum. Yazmakla kalmayıp, içselleştirip hayata geçirmeniz dileğiyle... Ve ayrıca “ayinesi iştir kişinin ...” diyerek bu güne kadar şahsıma dolayısıyla bütün kadınlara yapılmış olan cinsiyetçi hakaret ve küfürlere karşı hukukçu ve siyasetçi kimliğinizle hangi tepkiyi vermiştiniz diye sormak isterim. Gözden kaçtıysa özür dileyip teşekkürü borç bilirim" dedi.

AK Partililerden Başak Demirtaş'a saldırıya iki türlü tepkiAK Partililerden Başak Demirtaş'a saldırıya iki türlü tepki

Twitter üzerindeki tartışma Turan ve Kaftancıoğlu'nun tweet'leriyle devam etti. Turan, Kaftancıoğlu'nun tweet'lerini silmesini isterken Kaftancıoğlu, "Paylaştıklarınızda şahsıma ait olan tek görselle ilgili bakınız: 15 Ocak 2018 tarihli basın açıklamam... Yine kandırılıyor olabilir misiniz?" diye sordu.

Bülent Turan ise bu kez Kaftancıoğlu'nun beş yıl önceki bir tweet'in görselini paylaşarak, "Bence kapatın bu faslı, sizin adınıza utanmaktan yoruluyoruz!" ifadelerini kullandı.

Turan'a yanıt veren Kaftancıoğlu, "Kendi adına utanmayı başaramayanların başkaları adına utanmaları mümkün değildir. Sahi kendi adınıza da utanmayı deneseniz? Kendi adıma, böylesi bir yazışmayı uzattığım için takipçilerimden ziyade ekranına yazışmayı düşürdüğüm herkesten özür diliyorum" diyerek tartışmayı sonlandırdı.

Adalet Bakanı, Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi saldırıyı kınadı, zanlı ve üvey amcası gözaltındaAdalet Bakanı, Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi saldırıyı kınadı, zanlı ve üvey amcası gözaltında

KAFTANCIOĞLU'NA CİNSİYETÇİ SALDIRIYA SUÇ DUYURUSU

Büro Memur-Sen İstanbul Maliye Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Yağcı ise, Kaftancıoğlu'nun Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi saldırıya tepki gösterdiği tweet'ine yanıt olarak cinsiyetçi ifadeler kullandı. Yağcı, 'yeşil noktalı' hesabından yaptığı paylaşım sonrası birçok tepki aldı ve hesabındaki noktayı kaldırarak profilini gizledi.

CHP İstanbul Hukuk Komisyonu ise bir diğer cinsiyet tweet sonrası suç duyurusunda bulundu. Komisyonun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "İl Hukuk Komisyonu olarak Vedat Muti isimli kendini bilmez şahsın, Başak Demirtaş’la birlikte İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu ile ilgili cinsiyetçi küfürlü paylaşımları nedeniyle de savcılığa suç duyusunda bulunduğumuz gibi Ahmet Yağcı hakkında da suç duyusunda bulunduk" ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)

Karamollaoğlu: Eski tweet'ler ortaya dökülecekse birileri insan içine çıkamazKaramollaoğlu: Eski tweet'ler ortaya dökülecekse birileri insan içine çıkamaz

AK Partili Mahir Ünal 'yeşil top'u savunduAK Partili Mahir Ünal 'yeşil top'u savundu

Canan Kaftancıoğlu'nun Twitter hesabına saldırıCanan Kaftancıoğlu'nun Twitter hesabına saldırı