Yurt dışı uçuşları başladı

İç hat uçuşlarının başlamasının ardından ilk dış hat uçuşu da yapıldı. THY ve AnadoluJet uçtu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de korona virüsü nedeniyle durdurulan uçuşlar 'yeni normal'le yeniden yapılmaya başlandı. Yaklaşık iki ay önce durdurulan tarifeli yurt dışı seferlerinden ilki İstanbul Havalimanı'nda bugün yapıldı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Almanya'nın başkenti Berlin ile Düseldorf, Münih ve Frankfurt kentlerine, İngiltere'nin başkenti Londra'ya ve Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a İstanbul Havalimanı'ndan başlattığı tarifeli uçuşlar kapsamında ilk uçuş saat 08.20'de Düselfdorf şehrine gerçekleşti. Ardından İstanbul-Londra seferleri yapıldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise ilk yurt dışı uçuşu AnadoluJet'in tarifeli seferiyle saat 08.40'ta Londra'ya gerçekleşti. Bu uçuşu 08.50 Amsterdam, 09.10 Düseldorf seferleri takip etti. AnadoluJet'in yurt dışı uçuş planlamaları kapsamında Berlin, Stuttgart, Frankfurt ve Münih'e de uçuşlar gerçekleştirilecek.

Uçuş öncesi maske ve sosyal mesafe kuralına uyuldu.

İstanbul Havalimanı'ndan dış hatlarda bugün 08.20'de gerçekleştirilen TK1523 İstanbul-Düseldorf ve TK 1980 İstanbul-Londra seferlerinin ardından, 08.25'te TK-1951 İstanbul-Amsterdam, 08.30'da 1587 İstanbul-Frankfurt, 08.50'de TK 1721 İstanbul-Berlin ve 09.05'te TK 1629 - İstanbul Münih uçuşları yapıldı.

Karşılıklı uçuş gerçekleştirilen ülkelerin yetkili makamlarınca belirlenen şartları taşıyan yolcular, başlatılan tarifeli uçuşlarla seyahat gerçekleştirebiliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu daha önce uçuşların 10 Haziran'da yapılacağını duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)

Reuters: THY yurt dışı için hâlâ izin bekliyorReuters: THY yurt dışı için hâlâ izin bekliyor

Etiketler uçak THY yurt dışı