BTS, sürgüne karşı TCDD önünde yeniden toplandı

Demiryolcular, TCDD’de yaşanan sürgünlere karşı TCDD Genel Müdürlüğü önünde yeniden bir araya geldi. TCDD yönetiminin kararı iptal etmesini ve randevu vermesini isteyen BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, “Şu an kurumda huzur ve barış yok” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA -Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyelerinin de aralarında bulunduğu Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) çalışan 32 işçinin sürgün edilmesine karşı açıklama yapan sendika üyeleri TCDD Genel Müdürlüğü önünde bir araya geldi.

Geçtiğimiz hafta BTS yöneticileriyle planlanan görüşmeye katılmayan TCDD İşletmesi Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’un randevu vermesini talep eden sendika temsilcileri sürgün kararlarının da bir an önce iptal edilmesini istedi.

‘KURUMDA HUZUR VE BARIŞ YOK’

“Sürgünler geri alınsın”, “Sürgün bizi yıldıramaz” pankartı taşıyan BTS üyeleri, “Susma haykır sürgüne hayır”, “Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

11 Mayıs tarihinden bu yana sürgün kararının devam ettiğini ve TCDD yönetiminin görüşme taleplerini kabul etmediğini ifade eden BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş şunları söyledi:

“29 arkadaşımız, kendi istekleri dışında haklarında hiçbir soruşturma bulunmadığı halde sürgün edilmiştir. TCDD Genel Müdürü’nden her gün randevu istedik maalesef randevu alamadık. Bu mücadelemiz sürecinde toplam sürgün sayısı 32’ye çıktı. Biz sendika yöneticisiyiz ve yasalar bize üyelerinin hak ve çıkarlarını koruma görevi vermiş. Geçen hafta genel müdür sizinle görüşecek dediler. Gittiğimizde genel müdür odaya gelmedi. Devlet adabına böyle şeyler yakışmaz. Biz devlet sözüne inandık kandırıldık. Liyakatsiz ve devlet adamlığı kişiliğinden uzak kişileri bu koltuklara oturtursanız olacağı bu. Daire başkanına soruyorum; geldiğin gündem bu güne hangi adımı attın? Hangi projeyi başlattın. Yaptığı şey birkaç yalakayı yanına alıp BTS’yi nasıl sustururumun hesabını yaptı. O yalaka kesim sen koltuktan inince ilk seni tanımayacak. Sen hizmet vermeye geldiysen kuruma hizmet et. Şu an kurumda huzur ve barış yok. Bu kurum bu stresi taşıyamaz. Biz insan taşıyoruz. Yapılan bir hata insanların hayatına mal oluyor. Talebimiz açık. Bizimle diyalog kurun. Basın açıklaması yapmaya mecbur bırakmayın. Bu yanlışı durdurun.”

‘SÜRGÜNE GÖNDERMEK SOSYAL CİNAYETTİR’

Sürgün kararının geri alınmasını talep eden ve BTS üyelerine destek veren CHP Milletvekili Kani Beko ise şunları kaydetti:

“Türkiye ve dünya Covid-19’la mücadele ederken, insanlarımız ölümle karşı karşıya gelirken, insanlarımızın ölmemesi için kamu çalışanları çırpınırken 31’e yakın kamu çalışanı arkadaşımın sürgüne gönderilmesini lanetliyorum. Bizim kenetlenmemiz gereken böyle bir süreçte aileleri parçalamak, onları sürgüne başka memleketlere göndererek hayatlarını zindan etmek sizin hakkınız değildir. Bu insanlar onurlu ve şerefli insanlardır. Devlet demiryollarında bu güzel insanlar varken sayın genel müdür sen yoktun. Bu insanlar güzel işçileri taşır, öğrencileri okullarına taşırken sen bu koltuklarda yoktun. Bu demiryolcuları sürgüne göndermek suçtur, sosyal cinayettir.” (DUVAR)