1.5 milyon liraya yapılıp bir kere kullanılan yağlı güreş tesisi yıkıldı

Düzce’de yağlı güreşler için yapılan İsmail Atay Er Meydanı, güreşleri sonlandıran yeni başkan Faruk Özlü tarafından kaldırıldı. Alanda güreşlerin izlenmesi için kurulan tribünler ve bazı yapılar yıkıldı. Tesisler yapıldıktan sonra sadece bir defa kullanılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DÜZCE - Düzce’de 2017 yılında dönemin belediye başkanı Mehmet Keleş tarafından yaptırılan 'İsmail Atay Er Meydanı'ndaki tribünler için yıkım kararı alındı. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, yağlı pehlivan güreşleri için yapılan alanın atıl kalması nedeniyle tribünlerin yıkıldığını açıkladı.

2004-2009 ve 2014-2017 dönemleri arasında AK Parti'den seçilerek Düzce’de belediye başkanlığı yapan Mehmet Keleş, ilk kez 2006 yılında yağlı güreşler için start vermişti. 2017 yılında da yaklaşık 1.5 milyon lira harcanarak, kalıcı konutlar bölgesinde yağlı pehlivan güreş alanı ve tribün yapıldı. 3 bin kişilik güreş stadyumuna da Düzce’den yetişen pehlivan İsmail Atay'ın adı verildi. Büyük bir törenle açılan stadyumda 11’inci geleneksel yağlı pehlivan güreşleri yapıldı.

Faruk Özlü

YENİ BAŞKAN BİTİRDİ

Ancak 2006’dan 2017 tarihine kadar 11 kez yapılan güreşler, 2019 seçimlerinde yine AK Parti'den başkanlığa seçilen Faruk Özlü döneminde sonlandırıldı. Güreşlerin Düzce’de büyük bir ilgiyle karşılandığını vurgulayan eski başkan Mehmet Keleş, stadyumun sökülmesi kararına tepki göstererek, "İsmail Atay stadyumu sportif alanda yapılan bir yatırımdı. Geleneksel hale getirilen yağlı pehlivan güreşleri için iyi bir alandı. Hem güreşlerin sonlandırılması hem de tribünlerin yıkılacak olmasını anlamak mümkün değildir" dedi.

Mehmet Keleş

ALANA İSMİ VERİLEN İSMAİL ATAY KİMDİR?

Düzceli Çolak İsmail Atay, 1918 yılında Çakırlar Çiftlik Köyü'nde doğdu. 1936 yılında güreşe başladı. 1938 yılında minder güreşlerinde milli takıma seçildi. 1946 yılında Kırkpınar güreşlerine başladı. Döneminin ünlü pehlivanları ile güreşti. Atay, 1947 yılında Hayrabolulu Süleyman ile berabere kalmıştı. (DUVAR)