AVM'lerden sipariş üzerine hırsızlık

Ankara'da 8 kişi organize suç örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Zanlıların, kredi temini vaadiyle internetten ilan verdikleri ve bu şekilde sipariş üzerine hırsızlık yaptıkları öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde mağdurların başvurusu üzerine yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından örgütlü olarak hırsızlık ve dolandırıcılık yaptığı öne sürülen suç örgütü üyelerinin izine ulaştı.

Yapılan çalışmaların ardından 8 kişinin yakalanması için harekete geçen polis, 8 ev ve 2 iş yerine yaptıkları operasyonda şüphelilerin tamamını gözaltına aldı.

Suç örgütü üyelerinin aldıkları siparişler doğrultusunda AVM'lerdeki iş yerlerinden çaldıkları mont ve ayakkabıların manyetik alarmlarını, keserek devre dışı bıraktığı belirlendi.

Şüphelilerin, sosyal medya hesapları ve internet aracılığıyla, kredi temini vaadiyle ilan verdikleri, talepte bulunan kişilerden komisyon aldıkları, yine aynı yöntemle silah görselleri paylaşarak ruhsatsız silah satmak için "kaparo" adı altında para aldıkları tespit edildi.

(ANKARA-AA)