Müzakere başladı: Barolar Adalet Bakanı Gül ile görüşecek

Türkiye Barolar Birliği’nin ‘müzakare heyeti’ çağrısına aralarında İzmir, Adana, Mersin, Malatya ve Gaziantep’in de olduğu 43 baro olumlu dönüş yaptı. Barolar bu hafta teklifin geri çekilmesi için hükümet yetkilileri ile bir dizi görüşme yapacak. Heyet, ilk görüşmeyi Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile yarın gerçekleştirilecek. Müzakere, teklifin geri çekilmesi üzerinden yapılacak, içerik tartışmaya açılmayacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti, baroların seçim sisteminde köklü değişiklik getirecek Avukatlık Kanunu’nda “çoklu baro, nispi seçim sistemi” öngören yasa değişikliğine ilişkin çalışmalarına hız kazandırdı. Düzenleme, önce AK Parti MYK’da ele alındı, ardından da Cumhur İttifakı ortağı MHP ile görüşüldü.

BAROLARIN SEÇİM SİSTEMİNE İLİŞKİN TEKLİF KAPIDA

Ekim ayındaki baro seçimleri nedeniyle Meclis tatile girmeden yasalaşması hedeflenen düzenlemeye, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve 80 baro karşı çıkıyor. Barolardan görüş alınmadan hazırlanmakta olan düzenlemeye tepki gösteren TBB ve 79 baro Ankara’da son yaptıkları toplantıda teklifin geri çekilmesi halinde diyalog ve müzakereye hazır olduklarını duyurdu. Bunun üzerine TBB, Ankara’da yapılan 42’nci Baro Başkanları Toplantısı’na dayanarak barolara müzakere heyeti kurulması için çağrı yaptı.

TBB’NİN MÜZAKERE HEYETİ 43 BARODAN OLUŞUYOR

Türkiye Barolar Birliği’nin ‘müzakare heyeti’ çağrısına aralarında İzmir, Adana, Mersin, Malatya ve Gaziantep’in de olduğu 43 baro olumlu dönüş yaptı. Bu kapsamda barolar bu hafta hükümet yetkilileri ile bir dizi görüşme gerçekleştirilecek. Müzakereye ilişkin ilk görüşme Adalet Bakanı Adbülhamit Gül ile yapılacak.

MÜZAKERE BAŞLADI: İLK GÖRÜŞME ADALET BAKANI GÜL İLE

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu öncülüğünde 43 baro başkanının katılımı ile kurulan ‘müzakere heyeti’ teklifin geri çekilmesi talebi ile yarın saat 11.00’da Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile bir araya gelecek. Müzakere, teklifin geri çekilmesi üzerinden yapılacak, içerik tartışmaya açılmayacak. Barolar, 19 Mayıs ve 1 Haziran’da yayınladıkları bildiri dışında bir görüş oluşturmayacak, sürecin sonlandırılmasını isteyecek. Aynı zamanda düzenlemenin sorunlarını ortaya koyacak olan barolar, hiçbir öneriyi kabul etmeyecek. Avukatlık Kanunu’na ilişkin yasa değişikliğinin ancak TBB ve barolar tarafından hazırlanması halinde kabul edilebileceği anlatılacak.

MÜZAKEREYE İSTANBUL BAROSU KATILMIYOR

Müzakere heyetine aralarında İstanbul Barosu ve Antalya Barosu’nun da olduğu 37 baro katılmıyor. 46 bin 52 üye sayısı ile en büyük baro olan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “Teklif geri çekilmeden müzakere olmaz” derken, diyaloğun bir sonuç vermeyeceğini, eylem kararı alınması gerektiğini savunan Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan da ‘müzakerenin karanlık bir tünel’ olduğunu belirterek heyetin dışında kaldı.

TBB'nin müzakere heyetine itiraz: İstanbul Barosu katılmayacakTBB'nin müzakere heyetine itiraz: İstanbul Barosu katılmayacak