Bildirici: Soylu, Müyesser Yıldız'ın dinlendiğini biliyor muydu?

Müyesser Yıldız'ın tutuklanmasından önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Benim üzüntüm devlet gömleği giymiş pespayelerle iş tutmandır" dediğini hatırlatan gazeteci Faruk Bildirici, şu soruları gündeme getirdi: Yıldız ile birlikte gözaltına alınan da bir astsubay. Yani 'devlet gömleği giymiş' bir kişi! Bu durumda sormak gerekmez mi? Acaba Soylu o akşam, Yıldız hakkındaki soruşturmayı ve telefonlarının dinlendiğini biliyor muydu?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Faruk Bildirici, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Odatv Haber Müdürü Müyesser Yıldız'ın tutuklanmasından önceki sözlerine dikkat çekti. Bildirici, Yıldız'ın telefonlarının dinlendiğinin İşçileri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bilinip bilinmediğini sordu.

Gazeteci Müyesser Yıldız ile Tele 1 Televizyonu Ankara Temsilcisi İsmail Dükel'in tutuklandığı soruşturmaya ilişkin kişisel web sitesinde yazan Bildirici, Yıldız ile Soylu arasında PKK'nin Çemçe grubuyla ilgili sosyal medyada yaptıkları tartışmaya dikkat çekti. Bildirici şöyle yazdı:

Anlaşılan o tartışmanın yaşandığı 18 Mayıs akşamı da Müyesser Yıldız’ın telefonu mahkeme kararıyla dinleniyordu. Soylu o akşam Yıldız’a ne demişti? “Benim üzüntüm PKK seviciliğin değil, devlet gömleği giymiş pespayelerle iş tutmandır.” Yıldız ile birlikte gözaltına alınan da bir astsubay. Yani “devlet gömleği giymiş” bir kişi! Bu durumda sormak gerekmez mi? Acaba Soylu o akşam, Yıldız hakkındaki soruşturmayı ve telefonlarının dinlendiğini biliyor muydu?

YAZININ TAMAMI