Su bağlatamadı, Adalar Belediyesi'ne ateş açtı

Büyükada'da suyu kesilen Murat Ş. Adalar Belediyesi binasına pompalı tüfekle ateş açtı. 71 yaşındaki Murat Ş. tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstahbul Büyükada'daki Adalar Belediyesi binasının önüne giden bir kişi pompalı tüfekle yedi el ateş açtı. Binanın camlarının kırıldığı saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. 71 yaşındaki Murat Ş. tutuklandı.

Murat Ş.'nin Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı ve çay ocağı olarak kullanmak istediği bir alana İSKİ'den gelen olumsuz rapor nedeniyle su bağlatamadığı bu nedenle de belediye binasına ateş açtığı belirtildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da olayla ilgili şu mesajı paylaştı: "Adalar Belediyesine yapılan saldırının sebebi kişinin suyunun kesilmesi değil, kendisine ait olmayan bir araziye kaçak olarak yaptığı yere su bağlatamamasıdır."

Adalar Belediyesi ise konuyla ilgili, "2018 yılında ilgili kişi Büyükada Gazi Mihal Sokağı'nda bulunan alanı 'organik tarım ve hobi bahçesi' olarak kullanmak istediğini yazılı olarak kurumumuza bildirmiş, ilgili yerlere de başvurusunu yaparak olumlu yazılarını belediyemize sunmuş, bu sebeple de o alana yapı yapılmaması şartıyla elektrik ve su bağlantısı verilmesi yetkililerce uygun bulunmuştur.

Ancak kişi başvurusunun aksine kendisine ait olmayan bu alanda ticari bir faaliyette bulunabilmek amacıyla demonte bir yapı yapmış, bu kaçak yapılaşmayla ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz gerekli yasal işlemleri başlatarak suç duyurusunda bulunmuştur. 2019/6101 sayılı kurul kararıyla da söz konusu alanda yapılan izinsiz uygulamaların yıkılması, elektrik, su bağlantılarının kesilmesi kararı çıkmıştır. Bu süreçte ilgilisi, İstanbul V Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna tekrar başvuruda bulunmuş ancak talebi kurul tarafından reddedilerek 6101 sayılı kararın uygulanması gerektiği vurgulanmıştır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)